Cea mai tare perlă de la Evaluarea Națională 2024. Ce a putut să scrie un elev din clasa a VIII a la examenul de Limbă și Literatura Română

Răspunsurile date de unii elevi la examenul de Limba Română de la Evaluarea Națională 2024 s-au dovedit adevărate mostre de originalitate. În unele lucrări, profesorii au descoperit cuvinte inventate sau expresii demne de operele vechilor autori consacrați. Când s-au apucat de corectat lucrările elevilor, profesorii au avut parte de o mulțime de greșeli de scriere și un mod uneori amuzant de a trata subiectele.

Profesorii au parte de noi perle atunci când se apucă de corectat lucrările de la Evaluarea Națională 2024. Cadrele didactice care au corectat lucrările de la Limba și literatura română au găsit o mulțime de greșeli de scriere. Unul dintre elevi a scris că „O venit căldura și am vrut să mai stau pe afară… am învățat așa, când am mai avut chef”, iar un altul a scris că nu a învățat așa de mult.

„Cireșarii erau persoanele care acum, în iunie, și pââână în august, culegeau muuulte cireșe. Apoi le numărau: una, două, trei și tot așa. Șeful cireșarilor era numit cireșar-șef. Ce frumoasă era viața de cireșar!”, așa arată o caracterizare de personaj în opinia unui alt elev.

”Pot asocia cartea „Cireșarii” cu Biblia, lectura mea suplimentară. Sunt personaje multe, frumoase și copii în amândouă. Printre care, Isus”. ”Cireșarii sunt Indiana Jones și Arca Secretelor, doar că români. Și eu ador cireșele! E trăsătura personală care mă apropie de personaj”, sunt printre multele expresii pe care elevii le-au folosit în cadrul examenului de la Limba și literatura română.

Rezultatele finale ale Evaluării Naționale 2024

Primele rezultate vor fi afișate în data de 3 iulie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori. Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie. Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here