Cea mai mare petrecere a motocicliștilor va avea loc anul acesta la Dobrovăț

  • Comuna Dobrovăț își propune ca anul viitor să găzduiască competiția națională de ciclism

Anul acesta, cea mai mare petrecere a motocicliștilor ieșeni și nu numai, festival cunoscut sub denumirea de Est Romanian Bike week, se va desfășura în perioada 17-19 iunie în comuna Dobrobăț. Administrația locală a pus la dispoziția organizatorilor o suprafață de câteva hectare de teren situat în apropierea Mănăstirii Dobrovăț, ctitorie a domnitorului Ștefan cel Mare. În cadrul evenimentelor vor avea loc o serie de parade, demonstrații de măiestrie dar și competiții.

„Anul trecut au fost circa 1.200 de participanți însă estimăm că anul acesta vor fi peste 2.000. În prima zi vom avea și o paradă de mașini de epocă care vor pleca de la Râpa Galbenă, vor parcurge arterele centrale ale municipiului Iași până la Dobrovăț”, a spus Cătălin Martinuș, primarul comunei Dobrovăț.

O bună parte din suprafața de teren pusă la dispoziție de administrația locală a comunei Dobrovăț va constitui zonă de camping. Primăria Dobrovăț va asigura infrastructura necesară, wc-uri ecologice, dușuri, curent electric. De asemenea Primăria Dobrovăț va închiria 3 autobuze care vor avea misiunea de a-i transporta pe ieșenii care vor dori să participe la festival. Deoarece comuna Dobrovăț intenționează să găzduiască anul viitor o competiția națională de ciclism, în cadrul East Romanian Bike va avea loc și o competiție a bicicliștilor cu scopul de a testa terenul.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here