Ce ţi-e scris, în frunte ţi-e pus: AYNOUA, ARTISTĂ DE CIRC. Avuţia lor, în 14 tiruri. Acquatico Belluci, viaţa trăită într-o rulotă şi-un cort de circ

Are doar un an, abia stă de una singură rezemată în scaun, dar viitorul i-e scris deja: artistă de circ. Aynoua e cea mai tânără din familia Bellucci – Medini. S-a născut acum un an pe când familia sa avea spectacol tocmai la Baia Mare. De câteva zile, Aynoua e la Iaşi, într-o luxoasă rulotă de 100.000 de euro, parcată la Era, în Păcurari. Aici, timp de trei săptămâni, circul Acquatico Belluci a susţinut reprezentaţii pentru ieşeni. De fapt, Acquatico Belluci asta înseamnă: viaţa trăită într-o rulotă şi-un cort de circ.

Are doar un an, abia stă de una singură rezemată în scaun, dar viitorul i-e scris deja: artistă de circ. Aynoua e cea mai tânără din familia Bellucci – Medini. S-a născut acum un an pe când familia sa avea spectacol tocmai la Baia Mare. De câteva zile, Aynoua e la Iaşi, într-o luxoasă rulotă de 100.000 de euro, parcată la Era, în Păcurari. Aici, timp de trei săptămâni, circul Acquatico Belluci a susţinut reprezentaţii pentru ieşeni. De fapt, Acquatico Belluci asta înseamnă: viaţa trăită într-o rulotă şi-un cort de circ.

 

Navetă România – Italia

Originară din Italia, familia Bellucci – Medini s-a mutat în România în urmă cu şase ani. Timp de opt luni pe an, circul Acquatico Belluci le oferă românilor reprezentanţii spectaculoase la care invitaţi permanenţi sunt rechini, pelicani, un hipopotam, o focă, doi pinguini, şerpi sau şopârle. Marea familie a circului îşi petrece iernile în Italia. Dar nu pentru a se odihni, ci pentru a oferi spectacole şi celor din ţara natală. În Italia, iarna e mai prietenoasă.

Din cei 34 de artişti ai Circului, 14 fac sunt din familie: fraţi, surori, părinţi sau naşi. Cel mai mare copil al familiei Bellucci – Medini are patru ani, iar cel mai mic un an, Aynoua. “Este nepoata şi fina mea. Copiii sigur vor lucra la circ, dar ei vor alege ce anume vor să facă. Însă asta mai târziu, pe la 10 – 12 ani. Până atunci pot încerca de toate”, afirmă Mihai Ghencea, managerul circului.

 

Absolvenţi de Academie

Acrobaţii şi circarii, toţi sunt absolvenţi ai Academiei de Circ din Italia. “E foarte importantă şcoala, de aceea ne vom ocupa intens de educaţia copiilor”, spune Mihai care s-a alăturat familiei la doi ani după ce aceasta s-a stabilit în România. Pentru că natura muncii părinţilor nu le permite să stea într-un singur loc, aceştia vor face meditaţii două – trei zile pe săptămână.

 

Se măreşte familia

Sandy Medini s-a născut în Italia, însă îi place să spună că a văzut lumina soarelui la circ. Peste şase luni, Sandy va deveni mămică. Viitorul tătic este român. “Ne place lumea în care trăim. Avem posibilitatea de a vizita foarte multe ţări şi oraşe. Părinţii noştri ne-au învăţat să muncim. Doar aşa vom avea satisfacţii. Muncim în orice condiţii şi în orice stare. Spectatorii
care vin la spectacolele noastre nu ştiu când noi suntem bolnavi. Într-o zi am avut febră, dar când am urcat pe scenă mi-a trecut ca prin minune”, povesteşte Sandy. Pentru că va deveni mămică, a “abandonat” circul pentru o perioadă, dar spune că este cu sufletul alături de familie şi colegi la orice spectacol. Lucra la trapez, dar a fost şi acrobat.

 

Rulota, casa circarilor

Cea mai mare rulotă are 68 metri pătraţi. Un adevărat apartament pe patru roţi. Rulotele sunt cumpărate din America, iar cu transport şi taxele plătite, suma cu care este achiziţionată o casă mobilă ajunge până la 100.000 de euro. Prin ţară se “plimbă” şi cu 14 tiruri în care este încărcat echipamentul. “Într-un tir avem generatorul, în altul avem costumele, tribuna. Recent, am investit 13.000 de euro în iluminatul cu led. E mai ieftin şi mult mai practic. E o lumină numai bună pentru spectacole”, spune Mihai.

 

 

Repetiţii nonstop

Munca pentru un spectacol se măsoară în ore şi ani de repetiţii. “Dimineaţa repetăm patru ore, după care câteodată avem şi câte un spectacol – două. A doua zi o luăm de la capăt. E obligatoriu să exersăm”, explică Sandy care e ritmul lor. De doi ani, Angelica a fost adoptată de familia Bellucci – Medini. Se ocupă de dresajul animalelor. “Pentru mine, ceea ce fac este un mod de a trăi. Petrec foarte mult timp cu animalele. Ca să ştii cum să le antrenezi trebuie să ştii ce nevoi are fiecare. Tot ce se poate dresa, dresez”, spune zâmbind Angelica.

Sunt 40 de animale, din zece specii diferite: de la iguane şi şerpi, un porc spinos, broaşte ţestoase, patru pelicani şi doi pinguini, un leu marin, un simpatic hipopotam pigmeu până la înfricoşătorii crocodili şi aligatori, rechini din Oceanul Pacific şi piranha roşii din Amazon. Preţul de achiziţionare al unui crocodil porneşte de la un minim de 5.000 de euro şi poate ajunge la 30.000 euro.

 

Mereu pe drumuri

Vara trecută, circul Acquatico Bellucci a fost gazda show-ului de televiziune “Serviţi, vă rog!” care le-a adus un plus de notorietate. “La emisiune am fost prezentaţi aşa cum suntem noi zi de zi. Unele vedete au fost cu fiţe, nu voiau să facă deloc treabă. Mai mult se plângeau. Cine nu e învăţat cu munca se cunoaşte. Cel mai mult mi-a plăcut de moldoveanul vostru, Cătălin Moroşanu. E un băiat de nota 10”, îşi aminteşte Mihai. Nu acelaşi lucru a putut spune şi despre Andreea Tonciu, iubitul ei, fotbalistul Nicolae Mitea sau Bianca Drăguşanu. “Tonciu e plină de fiţe, iar iubitul ei la fel. Îmbrăcat, are 45 de kilograme. Nu ştiu cum a putut juca la Ajax Amsterdam. Cât despre Bianca Drăguşanu, se vede că a uitat ce înseamnă munca. A cărat o roată de la un camion şi nici nu s-a atins bine de ea că s-a învineţit. Unii au venit pentru bani, pentru notorietate”, spune managerul de circ.

Vinerea aceasta, artiştii circului Acquatico Belluci sunt invitaţi să participe la Pro Tv la finala de la “Românii au talent”, după care vor reveni la Iaşi. Sunt mereu pe drumuri. Viaţă de circar.

40 – 100 de euro pe zi e salariul circarilor, în funcţie de complexitatea propriului număr

30 – 40 de lei e preţul unui bilet la spectacol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here