„CE CÂȘTIG AVEM NOI, IEȘENII, DIN VOPSIREA RUȘINOASĂ A INCOMPETENTULUI CHIRICA ÎN CULORILE PNL?” – Scrisoare deschisă către Ludovic Orban

Dan Radu, fondatorul Asociației Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, a postat pe pagina sa de Facebook o scrisoare deschisă adresată președintelui PNL, Ludovic Orban, în care se opune „vopsirii în galben” a primarului Mihai Chirica. Scrisoare este asumată de Asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei și Asociația RESET.

„CE CÂȘTIG AVEM NOI, IEȘENII, DIN VOPSIREA RUȘINOASĂ A INCOMPETENTULUI CHIRICA ÎN CULORILE PNL?

Ca să nu creadă domnul Ludovic Orban că, gata, a trecut hopul cu susținerea absurdă și discreționară a lui Mihai Chirica, și nu-l mai bate nimeni la cap ca să se enerveze, iată că îi punem noi niște întrebări.

Toate într-o scrisoare deschisă adresată domniei sale de către două asociații civice din Iași – Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei și Reset.

Pentru că nu e vorba numai despre încă un simplu moft politic de la Centru către ”provincie”, ci de pericolul real ca acest act de dispreț să prelungească cu încă patru ani stagnarea unuia din cele mai mari orașe ale țării.

Un oraș sufocat acum de incompetență și de o camarilă rapace.
Iată ce spune scrisoarea:

”Domnule Ludovic Orban,

Insistența Dvs. de a susține personal candidatura domnului Mihai Chirica, actualul primar al Iașului, fost președinte de filială județeană PSD, la poziția de primar al Capitalei Moldovei, ridică mai multe întrebări care poate v-au scăpat din vedere.

Suntem convinși că v-ați informat temeinic și cunoașteți că administrația domnului Mihai Chirica este una dezastruoasă pentru Iași.

Orașul s-a dezvoltat haotic, este in topul poluării, a permis unor devoltatori imobiliari abuzuri de neimaginat într-un oraș modern și condus după lege.

Edilul nu-și poate justifica averea, și-a mascat vile și proprietăți pe numele fratelui sau propriului copil de 11 luni, are o cunoscută relație cu o companie de construcții care câștigă majoritatea lucrărilor scoase la licitație de primărie, a ratat majoritatea proiectelor care se puteau realiza cu bani europeni, a fost condamnat pentru afirmații rasiste, a refuzat să pună pe ordinea de zi a Consiliului Local chiar inițiative liberale.

Și multe, multe altele, pe care nu ne îndoim că le cunoașteți.

Așadar, Domnule Orban:

Din informațiile Dvs., ce anume vă face să credeți că domnul Mihai Chirica este un administrator de neînlocuit, de care Iașul are o presantă nevoie?

Ce câștig avem noi, ieșenii, că incompetentul dovedit Mihai Chirica va mai sta patru ani în fruntea orașului, dar de data asta vopsit rușinos în culorile PNL?

Ce anume vă face să treceți peste argumentele celor care – inclusiv din filiala ieșeană a PNL – se opun public acestei manevre scandaloase?

Ce veți face când – și nu este deloc improbabil – viitorul primar PNL Chirica va fi chemat la DNA pentru toate abuzurile din ultimii patru ani? Ce ne veți spune atunci?

Ce procentaj de voturi credeți că va lua PNL Iași în alegerile locale și generale după această manevră disprețuitoare la adresa întregului oraș?

Dacă procentele din sondaje reprezintă singurul criteriu după care sunt desemnați candidații PNL la alegerile locale, ne-am putea aștepta să o susțineți, de ce nu, pe Gabriela Firea la București?

Cum se potrivește „vopsirea” în galben a lui Mihai Chirica cu promisiunile repetate ale PNL și ale președintelui Iohannis că vor scăpa România de pesediști?

Cum credeți că sunteți privit de întreaga țară, acum, când vă impuneți cu forța un moft ce va avea repercusiuni grave asupra dezvoltării unui mare oraș al acestei țări?

Ce încredere în onestitatea și buna judecată a dvs. mai pot avea cetățenii cărora doriți să le fiți prim-ministru?

V-ați gândit vreun moment că prin acțiunea dvs. condamnați Iașul la stagnare?

Conștientizați forța simbolică a gestului dvs.? Sunteți mulțumit că se impune iarăși Capitalei Moldovei o soluție arbitrară, discreționară și neprincipială de la București?

Domnule Orban,
La 24 ianuarie a.c., la Iași, nemulțumit că erați huiduit de câțiva participanți la adunare, i-ați numit batjocoritor adepții lui Vogoride, cel care a măsluit alegerile și urmărea să impună, prin forța poziției de caimacam pe care o avea, o altă linie politică în contextul dezbaterilor pentru unirea celor două Principate.

Și dacă vorbim de arbitrar, forță, abuz și dispreț – cine e acum Vogoride, domnule Orban?

Semnează:

Asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei

Asociația RESET Iași”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here