Carne de pui îngălbenită cu vopsea, descoperită de inspectorii ANPC: ‘Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi’

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a declanșat un semnal de alarmă miercuri dimineață, evidențiind o practică îngrijorătoare în industria alimentară: vopsirea cărnii de pui pentru a-i conferi o aparență mai atrăgătoare, uneori chiar în timpul hrănirii păsărilor, astfel încât vopseaua să penetreze țesuturile și să nu poată fi îndepărtată prin spălare.

„Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată”, a subliniat Constantinescu într-o postare pe Facebook.

Oficialul ANPC a atras atenția că această practică nu se limitează doar la carne, ci și ouăle sunt afectate, căpătând o altă culoare prin utilizarea hranei amestecate cu substanțe menite să păcălească consumatorii.

„Dacă adăugăm și ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră. Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase”, a adăugat Constantinescu.

Pentru a contracara această situație alarmantă, președintele ANPC a anunțat că va transmite în cursul zilei o informare către toate instituțiile abilitate care pot verifica modul în care s-a ajuns în această situație și care pot lua măsuri pentru protejarea sănătății consumatorilor. Este necesar ca autoritățile să intervină prompt și ferm pentru a pune capăt acestor practici periculoase din industria alimentară, protejând astfel sănătatea și siguranța publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here