Carmen Dan: Poliţiştii de frontieră sunt adevăraţi ambasadori ai României – Stiri pe surse

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, le-a transmis marţi poliţiştilor de frontieră, la bilanţul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră pe anul 2016, tot sprijinul în realizarea obiectivelor instituţionale, subliniind că sunt adevăraţi ambasadori ai României, iar cartea lor de vizită este profesionalismul. „Poliţiştii de frontieră sunt adevăraţi ambasadori ai României, iar carte de vizită le este profesionalismul”, a postat ministrul Carmen Dan pe Facebook.

Ministrul Afacerilor Interne şi-a exprimat aprecierea pentru modul în care Poliţia de Frontieră a gestionat, în anul 2016, fenomenul migraţionist, remarcând că, deşi presiunea a crescut la frontierele României, s-a acţionat într-un mod profesionist, fiind menţinută securitatea la graniţele Uniunii Europene, fără a afecta dreptul la liberă circulaţie al cetăţenilor europeni. „Am parcurs cu multă atenţie materialul de evaluare a activităţii de anul trecut şi, mai departe de datele sintetice, cifrele impresionante, realizările şi rezultatele semnificative pe care le-aţi înregistrat, rezultă o primă concluzie foarte importantă: siguranţa frontierelor României este pe mâini bune!”, a declarat ministrul Carmen Dan, potrivit unui comunicat al MAI.

În context, ministrul Afacerilor Interne a subliniat contribuţia semnificativă a Poliţiei de Frontieră la securitatea comună a spaţiului european, prin participarea la misiunile FRONTEX sau BESA. „Creşterea implicării României în mecanismele europene înseamnă, înainte de toate, profesionalism, seriozitate şi recunoaşterea eficienţei poliţiştilor de frontieră români. Ca român, ca ministru de interne, sunt mândră de dumneavoastră şi de colegii dumneavoastră care se află în aceste misiuni şi pe care îi salut şi le transmit respectul meu”, a spus Carmen Dan.

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here