Când deschide gura, face Iașul de râs! Chirica, pus la zid pentru că și-a bătut joc de istoria și locuitorii a două orașe

Mihai Chirica a fost pus la zid pentru declarațiile jignitoare făcute la adresa municipiului Târgoviște și orașului Voluntari, despre care a afirmat că „sunt niște comune care gravitează în jurul unor comune mari” @ Târgoviște a fost capitala Țării Românești vreme de peste 300 de ani și este reședința județului Dâmbovița @ „Nu știu cine v-a fost profesor de istorie, nu știu dacă ați chiulit la orele respective, nu știu din care motiv, pentru numele lui Dumnezeu, nu ați auzit de CAPITALA ȚĂRII ROMÂNEȘTI vreme de 3 secole (!!!), de Mircea cel Bătrân, de Vlad Țepeș, de Neagoe Basarab, de Brâncoveanu”, este replica primarului din Târgoviște, Cristian Stan

Declarațiile delirante pe care primarul Mihai Chirica obișnuiește să le facă în conferințele de presă provoacă tensiuni, dar și prejudicii de imagine municipiului Iași.

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, suporterii echipei din localitate, dar și oficialii clubului FC Voluntari au avut replici acide după ieșirea lui Chirica de săptămâna trecută, când a spus despre cele două orașe că sunt „niște comune care gravitează în jurul unor orașe mai mari”. Chirica a făcut aceste declarații într-un monolog în care critica rezultatele echipei Politehnica Iași.

„La vârsta mea și la ce știu despre fotbal, iau și eu bătaie de la Voluntari, Chindia. Tot felul de echipe din astea de mă doare capul când mă uit pe hartă. Eram bunișor la geografie, dar nu par a fi nicio capitală de nicio regiune. Sunt niște comune care gravitează în jurul unor orașe mai mari”, a declarant Mihai Chirica.

Primarul municipiului Târgoviște: „nu știu din care motiv nu ați auzit de CAPITALA ȚĂRII ROMÂNEȘTI vreme de trei secole”

Într-o postare pe facebook, Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, îl ironizează pe Mihai Chirica atrăgându-I atenția că nu are motive să se laude cu rezultatele obținute la Geografie și Istorie.

Iată ce spune Cristian Stan:

„Domnule primar al municipiului Iași,

Nici nu știu cum să încep, care să fie tonul mesajului meu. Am citit declarația dumneavoastră recentă și trimiterea pe care o faceți la echipa de fotbal Chindia Târgoviște. Nefericit, nervos sau, pur și simplu, ignorant, v-ați referit la Târgoviște ca la o comună banală a României.

Acum, nici nu știu pe cine să fiu supărat, pentru că nu am toate datele despre anii dumneavoastră de școală. Nu știu cine v-a fost profesor de istorie, nu știu dacă ați chiulit la orele respective, nu știu din care motiv, pentru numele lui Dumnezeu, nu ați auzit de CAPITALA ȚĂRII ROMÂNEȘTI vreme de 3 secole (!!!), de Mircea cel Bătrân, de Vlad Țepeș, de Neagoe Basarab, de Brâncoveanu. De TURNUL CHINDIEI (măcar aici să vă fi dus gândul când ați pomenit numele echipei noastre).

Păcat că ați ales să vă „motivați” jucătorii printr-un discurs atât de păcătos. Păcat și de echipa de fotbal a Iașiului. Chiar dacă are rezultate net inferioare Chindiei noastre, ea rămâne echipa din CAPITALA MOLDOVEI. O capitală frumoasă, cu istorie bogată și fascinantă, pe care niciodată nu mi-aș permite să o murdăresc în cuvinte de dispreț.

Înțeleg că reacțiile de după discursul dumneavoastră „motivațional” au fost suficient de lămuritoare din punct de vedere istoric, geografic, sportiv etc. Mie nu-mi rămâne decât să vă invit, când veți avea timp, la Târgoviște, să vizitați această „comună” incredibilă, fostă CETATE DE SCAUN. Măcar la Curtea Domnească să ajungeți (chiar, ce comună ați mai auzit să se laude că are o CURTE DOMNEASCĂ?). Veți primi acolo câteva pliante și veți afla, răsfoindu-le, ce greșeală ați făcut când ați vorbit așa de noi”

FC Voluntari: echipe în prima ligă de baschet și de volei, 2.000 de sportive legitimate

În același timp, oficialii clubului FC Voluntari au luat atitudine și într-un comunicat de presă îi amintesc primarului Mihai Chirica că orașul Voluntari este reprezentat în primele ligi ale mai multor discipline sportive cu peste 2.000 de sportive legitimați.

COMUNICAT DE PRESĂ!

Rasfoind bogata presa online cu tematica sportiva din Romania ne-a frapat titlul aparut pe platforma gsp.ro: „Ne ard toate comunele din țară”- un articol in care primarul municipiului Iasi facea trimitere peiorativ la echipa noastra- FC Voluntari.

Faptul ca ati pierdut cu 4-0 partida cu FC Voluntari, nu trebuie sa constituie o surpriza pentru dumneavoastra, deoarece clubul ce reprezinta orasul pe care-l pastoriti, iar aici facem referire atat la cel fondat in 1945 cat si la cel nou reinfiintat in 2010 ,nu au atins performantele clubului FC Voluntari, promovari succesive din liga 4 in Liga 1, castigarea Cupei si a Supercupei Romaniei, mentinerea 6 sezoane consecutive pe prima scenă a fotbalului românesc.

Sigur nu cunoaste distinsul primar al Iasului faptul ca in Voluntari avem 2000 de sportivi legitimati si ca avem echipe in prima liga la baschet masculin si volei feminin. Noi la Voluntari suntem oameni modesti si nu dorim sa insiruim acum si aici performantele extraordinare obtinute de altletii nostri in sporturi individuale.

Nu vrem sa intrăm  in contradictie cu edilul orasului care reprezinta capitala Moldovei tocmai ca noi voluntarenii avem un respect deosebit pentru orasul celor sapte coline, doarece de mai bine de 15 ani in mod organizat intre 7000-10.000 de pelerini vin in mod organizat la moastele Preacuvioasei Parascheva.

Domnule primar, va respectam pe dumneavoastra, pe cetatenii Iasului, admiram orasul teiului lui Eminescu, dar va rugam, indiferent de starea de nervozitate pe care o aveti la adresa echipei Politehnica Iasi, sa ne respectati, pentru ca nu-i asa, va suntem parteneri de competitie.

Suporter: „Târgoviște este oraș martir, reședința județului Dâmbovița”

Și Bogdan Marius, suporter al echipei din Târgoviște, îi bate obrazul primarului Mihai Chirica:

„Domnule” Mihai Chirica…

Târgoviște, de care n-ai auzit, este municipiu, reședința județului Dâmbovița, oraș martir, în plină dezvoltare, ce-i drept nu la fel de mare ca Iașiul dar de talie medie, nu mică, nu foarte mică!

Târgoviște este fosta capitală a Țării Românești, vreme de 312 ani! Turnul Chindiei este „străjerul” orașului, la fel ca acum sute de ani, când veghea Cetatea Curții Domnești!

Te invit pe Aleea Domnitorilor din Parcul Chindia! Îți vei schimba radical părerea…Târgoviște este cel mai important oraș cànd vorbim de istoria țării! Îmi pare rău că nu știi asta…

Aș avea multe să-ți spun, dar mă opresc aici, din respect pentru Daniel Pancu, pe care-l apreciez enorm!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here