Ca într-un film prost! Despăgubit după ce Primăria i-a vândut un apartament care nu-i aparținea

Ieșeanul Constantin Maxim și soția sa Rodica va fi despăgubit pentru că a cumpărat de la primărie un apartament care ulterior a fost revendicat și câștigat în justiție de un alt ieșean @ Suma plătită pe apartament a fost de 126 milioane lei vechi, dar pentru a-l despăgubi, valoarea imobilului trebuie reactualizată

Statul român prin Ministerul de Finanțe a fost obligat de justiție să-l despăgubească după ce a pierdut un apartament pe care-l cumpăse cu acte în regulă de la primărie. Subliniem faptul că deși locuința de pe strada Cehac nr.18 a fost cumpărată de la primărie, despăgubirile trebuie achitate de statul român. Astfel, la data de 23.03.2005, între municipalitate și Constantin și Rodica Maxim s-a încheiat contractul de vânzare-cumpărare cu plata în rate pentru apartamentul respectiv. Locuința a fost achitată în rate până în anul 2019, dar până la urmă familia Maxim a pierdut locuința. Asta deoarece, imobilul a fost revendicat de un alt ieșean, care a și obținut o sentință definitivă prin care primăria a fost obligată să-i retrocedeze locuința. Asta deoarece apartamentul de află într-una din casele naționalizate de regimul comunist. Familia Maxim a achitat integral prețul locuinței în anul 2019, dar cei care au câștigat apartamentul, printre care un anume Gabriel Oancea, au obținut sentințe definitive de retrocedare la Curtea de Apel Galați. Pentru achiziționarea imobilului, familia Maxim a achitat in rate 126 milioane lei vechi, dar despăgubirile vor fi achitate după ce suma va fi reactualizată.

„Instanța va admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanții Maxim Constantin și Maxim Rodica în contradictoriu cu pârâtul Statul Român, prin Ministerul Finanțelor Publice, astfel cum a fost modificată și va obliga pârâtul să restituie reclamanților suma reprezentând contravaloare de achiziție a imobilului calculată cu indicele de inflație de la momentul achitării prețului și până la restituirea integrală a acestuia”, se arată în sentința judecătorilor.

Ministerul de Finanțe s-a apărat în acest proces arătând că nu este parte în contractul de vânzare-cumpărare încheiat cu familia Maxim. Însă, banii plătiți de familie au intrat în bugetul statului și de aceea despăgubirile vor fi acordate de Ministerul de Finanțe.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here