Bulevardul Cantemir, închis 6 luni! Atât durează asfaltarea a 630 de metri…

Lucrările de modernizare a bulevardului Cantemir vor debuta miercuri, 26 aprilie, artera fiind parţial închisă încă din urmă cu 24 de ore, când deja nu se mai putea parca. Pentru executarea acestora în condiţii de siguranţă, municipalitatea a dispus o serie de restricţii de circulaţie care vor fi adoptate etapizat.

În primă instanţă, miercuri va fi interzis traficul rutier pe sectorul cuprins între bulevardul Nicolae Iorga (Gara Internaţională) şi şoseaua Naţională, pe direcţia dinspre Gara Internaţională spre podul Cantemir, cu mutarea traficului pe cealaltă cale unidirecţională şi cu impunerea circulaţiei pe ambele sensuri.

„Pe axul căii unidirecţionale se vor monta balize unidirecţionale, indicatoare de obligare şi lămpi cu semnalizare intermitentă“, a declarant marți purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga. După finalizarea primei etape, restricţiile vor fi mutate pe sensul celălalt, dinspre podul Cantemir spre Gara Internaţională, în aceleaşi condiţii de închidere şi redirijare a traficului.

Ciudat este faptul că toată “acțiunea” va dura şase luni, deși artera de circulaţie are doar 630 metri…

Lucrările sunt executate de către Viarom Construct SRL, companie care a mai deschis în această săptămână alte două şantiere: refacerea străzii Sf. Andrei şi modernizarea Splai Bahlui Mal Drept (tronsonul Podul de Piatră – Podu Roş, cu dezafectarea liniilor de tramvai aferente traseului 5 şi construirea unei noi străzi).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here