Bubuie ancheta în cazul suplimentelor alimentare mortale: mai mulți oameni au murit, după ce le-au consumat

Autoritățile sanitare japoneze au intensificat investigațiile la a doua unitate de producție a Kobayashi Pharmaceutical, în urma unor rapoarte legate de cinci decese posibil asociate cu suplimentele alimentare ale companiei. După ancheta inițială din prefectura Osaka, inspecția s-a mutat acum în prefectura Wakayama, unde se produc materialele de drojdie roșie „Beni-Koji”.

Kobayashi Pharmaceutical a recunoscut că a descoperit un compus potențial toxic, acidul puberulic, în materialele Beni-Koji fabricate între aprilie și octombrie 2023. Acest compus ar putea fi rezultatul contaminării cu mucegaiul albastru de penicilină. Până vineri, 114 persoane au fost spitalizate și cinci au murit după ce au luat aceste suplimente alimentare, comercializate ca ajutând la scăderea nivelului colesterolului.

Deși cauza exactă a deceselor nu a fost confirmată încă, autoritățile japoneze investighează posibila legătură între acestea și consumul de produse Kobayashi. Compania a fost criticată pentru întârzierea în raportarea impactului negativ al produselor sale asupra sănătății, iar guvernul japonez a promis că va face tot posibilul pentru a soluționa acest caz.

Rechemarea produselor a început pe 22 martie, după ce au apărut primele rapoarte despre afecțiuni renale legate de consumul de suplimente Kobayashi. Aceste produse sunt consumate și în alte țări, iar autoritățile din Taiwan și Coreea de Sud au demarat anchete similare, după ce cazuri similare au fost raportate și acolo.

Materialele importate de la Kobayashi sunt sub supravegherea strictă a autorităților, iar consumatorii sunt sfătuiți să fie atenți și să nu consume produsele potențial afectate. Compania continuă să coopereze cu ancheta și să recheme produsele din circulație, în timp ce autoritățile japoneze și internaționale fac eforturi pentru a gestiona situația și a proteja sănătatea publicului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here