Bogdan Tănasă (Casa Share): „Am construit 22 de case si am reușit să ajutăm în jur de 40 de familii nevoiașe”

Bogdan Tănasă este fondatorul Casa Share, un proiect umanitar unic în țară, prin care a reușit să ajute zeci de familii nevoiașe. Bogdan împreună cu soția sa au mobilizat zeci de mii de donatori și voluntari pentru a construi, de la zero, 22 de case pentru cei rămași pe drumuri. Am reuși să smulgem câteva cuvinte despre Casa Share de la Bogdan Tănasă care , de dimineața până seara, se află pe șantier alături de voluntari.

 

  1. Ce este Casa Share? Cum a luat naștere acest proiect?

 

Casa Share este un proiect din sufltet, prin care noi construim case pentru copii și bătrâni sărmani, care trăiesc în condiții foarte grele. Proiectul a luat naștere din instinctul meu de aface bine. În 2014 am vazut un articol într-un ziar local despre 6 copii părăsiți de mamă, care trăiau pe un câmp într-o cocioabă. Acela a fost momentul în care am plecat spre viitorul „Casa Share”.

 

  1. Câți membri are echipa Casa Share? Cum găsiți oameni care să vă ajute la construcția caselor?

 

Echipa „Casa Share” sunt eu și soția mea. Ne este foarte greu să răzbatem, dar nu imposibil! Avem toți prietenii implicați financiar în acest proiect, iar pe Facebook pe pagina Casa Share, sunt foarte mulți oameni care ne susțin.

 

  1. Care a fost cel mai dificil proiect? Câte familii ați ajutat până în prezent?

 

Cel mai dificil proiect a fost construcția unei case, care a luat foc, iar în incendiu au murit mama și 2 copii, iar încă 4 frați au rămas orfani! Am construit 22 de case si am reușit să ajutăm în jur de 40 de familii nevoiașe.

 

  1. Ați întâmpinat greutăți? V-ați gândit vreodată să renunțați?

 

Greutăți sunt mereu la tot pasul, dar eu nu sunt aici să spun că este greu, ci că se poate! Trebuie doar să crezi!

Da, am avut și perioade grele în care am zis că renunț la proiect.

 

  1. Cât costă să faci o familie fericită?

 

Nu vă pot spune o sumă exactă. Costurile sunt diferite de la caz la caz. Sunt o multitudine de factori care influențează bugetul. Costul unei case, cu toate utilitățile, poate ajunge la câteva zeci de mii de euro.

 

  1. Ce planuri de viitor aveți?

 

Acum construim 3 case, iar după ce le terminăm vom începe construcția unui Centru Educațional de Zi.

 

  1. Cum vă găsim și cum putem ajuta?

 

Ne puteți susține cu un SMS la 8844 cu textul: CASA, ori intrați pe Casa Share unde o să găsiți mai multe detalii. Mulțumim!

Casa Share schimbă vieți!

Andrei VILICHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here