Blatul Chirica – PSD. Bloc monstru cu 7 nivele pentru Surdu în spatele Mitropoliei

Primăria a pus în dezbatere publică un PUZ care propune construirea unui bloc-monstru cu șapte nivele în spatele Mitropoliei, într-o zonă înconjurată de clădiri cu parter sau un singur etaj @ Proiectul, amplasat în Zona Protejată – Centrul Istoric, aparține firmei Forrest Gardens SRL, controlată de familia consilierului PSD, Gabriel Surdu @ Mihai Chirica a cumpărat astfel votul pesediștilor din Consiliul Local, făcând tot felul de concesii scandaloase consilierilor cu afaceri în domeniul imobiliar @ În simțiri și în gândire, Surdu este la PSD, dar cu „portofelul” este alături de Mihai Chirica pentru că „interesul poartă fesul”

Primarul Mihai Chirica controlează Consiliul Local, deși la nivel declarativ se află în conflict cu PSD. Primăria girează afacerile imobiliare ale celor mai înstăriți pesediști din Consiliul Local, printre care se numără Gabriel Surdu sau Florin Boca.

Ultimul tun: un bloc monstru cu șapte nivele, în spatele Mitropoliei, într-o zonă înconjurată de clădiri cu parter sau cel mult cu un etaj. Beneficiarul proiectului estefirma Forrest Hills Gardens SRL, controlată de firma consilierului municipal PSD Gabriel Surdu. În simțiri și în gândire, Surdu este la PSD, dar cu „portofelul” este alături de Mihai Chirica pentru că „interesul poartă fesul”.

Clădirea firmei Forrest Gardens Hills SRL, urmează a fi edificat pe strada Petru Movilă, din spatele Mitropoliei, în inima Centrului Istoric al orașului, Zona Protejată a Iașului, reglementată astfel chiar printr-un ordin al Ministrului Culturii.

Aici sunt reglementate mai multe interdicții de construire, care sunt însă șterse cu buretele pentru cei care sunt pe mână cu primarul Mihai Chirica. Este și cazul lui Surdu, care, pentru astfel de favoruri, girează cu votul său din Consiliul Local, tot ce-i trece prin cap primarului.

Proiectul lui Surdu: apartamente în regim hotelier

Pentru Surdu, aparatul Primăriei Iași s-a pus în mișcare cu mare viteză. Alte proiecte imobiliare ajung în dezbatere publică și după ani de zile, însă PUZ-ul firmei lui Surdu a ajuns în această etapă la doar trei luni de zile de la obținerea Certificatului de Urbanism.

Forrest Hills Gardens SRL propune ridicarea unui „aparthotel” pe șapte nivele, două la subsol, parter, trei etaje și, parțial un al patrulea etaj retras.

Indicatorii urbanistici obținuți de Surdu sunt enormi chiar și pentru un proiect ridicat la periferia orașului. Însă, comisiile primăriei au aprobat, în Zona Protejată a Iașului un procent de ocupare a terenului de 60 la sută, o înălțime de 18 metri, și un coeficient de utilizare a terenului de 4.

Precedentul Florin Boca

Un caz similar a fost prezentat în ediția precedentă a 7IAȘI. Pentru o firmă controlată de consilierul Florin Boca a fost aprobat în aceeași zonă, pe stradele Sf. Andrei un PUZ, care prevede ridicarea unui turn cu șapte etaje. Pentru ca proiectul fie aprobat a fost inventat un Studiu Istoric care a plasat Mitropolia și Biserica Trei Ierarhi la „mare distanță” (în condițiile în care acestea se află la aproximativ 500 metri de amplasament), iar Palatul Culturii a fost pur și simplu șters de pe harta orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here