Bizamii iesplică titluri bizare ( garantate by Lăzescu-GDS )

Auto-proclamatul ,, lider al presei ieșene ,, ( garantat GDS / Al. Lăzescu ) lovește din nou ! După celebrul, senzaționalul, șocantul , terifiantul și babardisticul ,, Viol cu limba ,, de pe prima pagină a gazetei cu ,, președinte ” GDS-ist & profesor universitar de jurnalism ( Lăzescul, adică ), ziarul brigadierului Hrițac iese la rampa de rîsul curcilor cu o nouă dezvăluire de calibru hipopotămos : bizamii explicatori.

,, Vidră fotografiată pe Bahlui, în Iaşi. Cazul bizar, explicat de bizam ? ,, . Iată titlul prin care gazeta lăzeasco-hrițacă revoluționează, mai ceva ca Charlie Darwin, știința oamenilor, animălurilor și ce-o mai fi pe-acolo. Deși, dacă e să vorbim oleacă serios, o revoluționează mai degrabă în maniera unor Charlie Chaplini involuntari. Sau din Voluntari, precum primarul Pandele, soțul celebrei pandele cu aere de panteră, adică băcăuanca Gabi Firea.

Dacă nu știați, bizamul e un guzgan de apă ( șobolan,  pour les non-connaisseurs dă Dîmbovița ). Ce le-o fi explicat guzganul de apă șobolanilor progresiști de presă, numai ei știu. Dar un lucru e clar, demult – ie’zistă o iesplicație : guzganii ,, progresiști ,, de presă trag la guzganii zoologici. Că doar cine se aseamănă, se adună și își face reclamă. Deși bizamii îs niște guzgani zoologici muuult mai simpatici și mai puțin nocivi decît omologii lor de presă ,, progresistă ,,.

Cu ocazia acestui minunat articol,  Asociația Bizamilor pentru Progresul Presei de Baltă a formulat public o întrebare absolut justificată, din punctul de vedere al interesului general :  oare dom’ profesor universităcios de jurnalism Lăzescu-GDS le-o fi ținut studenților ieșeni un curs despre bizamii explicatori, rozătoarele pseudo-ziaristice și rolul lor în decăderea jurnalismului și a nivelului logicii și limbii române din presă ? Dacă a făcut-o, nici nu era nevoie de poze explicative, fiindcă el însuși e imaginea perfectă a bizamului explicator de presă. E’zact, Al. Lăsescu-GDS e bizamul competent, văr mai mic cu morsa competentă, de tip ,, Bogdan Chirieac ,, .

,, Să fim atenți să nu deranjăm acest oaspete sălbatic! ,, , ne îndeamnă gazeta lăzească, în fulminantul articol cu bizami explicatori. Oare să facem la fel și cu rozătoarele lăzești din presa bahluieză ? Dacă și-ar recunoaște statutul de sălbăticiuni, ar fi în regulă. Dar, cum acești bizami pseudo-jurnalistici se pretind mari civilizatori de asfalt, o sfîrlă peste nasul lor de figuranți e obligatorie.

Cît despre bizamii ăia zoologici, toată stima !

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here