Bărbat din Timiș arestat după ce a împușcat un câine

Luni, 18 decembrie, autoritățile au acționat în urma unei sesizări primite pe data de 2 decembrie 2023, cu privire la presupusa ucidere a unui câine de către un bărbat de 26 de ani. Echipa de intervenție a ajuns la fața locului în comuna Birda, sat Sângeorge, unde a constatat că informațiile primite erau veridice. Câinele, proprietatea unui localnic, a fost găsit decedat pe un teren între două imobile.

Cadavrul animalului a fost preluat de reprezentanții DSVSA Timiș în vederea efectuării necropsiei, iar rezultatele au confirmat că acesta a fost ucis prin împușcare cu o armă neletală supusă autorizării.

În urma percheziției efectuate la locuința bănuitului, arma folosită pentru uciderea câinelui nu a fost găsită. Cu toate acestea, individul a fost reținut pentru 24 de ore și transportat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Caraș-Severin. Cercetările vor continua sub supravegherea Biroului pentru Protecția Animalelor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta, pentru infracțiunile de ucidere a animalelor cu intenție fără drept și deținerea și uzul fără drept a unei arme neletale supuse autorizării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here