Autoritatile din Bistrita-Nasaud au decis redeschiderea restaurantelor. Incidenta cazurilor de COVID-19 a scazut sub 3 la 1.000 de locuitori dupa multa vreme

Autoritatile au decis ca, incepand de luni, 28 decembrie, restaurantele, cafenelele, barurile si salile de jocuri de noroc din municipiul Bistrita sa isi reia activitatea in interior, cele din domeniul HORECA in limita a 30% din capacitate, dupa ce incidenta cazurilor de COVID-19, calculata fara focare, a aratat ca indicele a coborat sub 3 la mia de locuitori, potrivit unui comunicat de presa remis de Institutia Prefectului.

Pentru ziua de 27 decembrie, Prefectura a raportat o incidenta de 3,33 la mia de locuitori pentru municipiul Bistrita, cu focare, si de 2,92 la mie, fara focare.

Decizia privind reluarea activitatii in interior in domeniul HORECA a fost luata la doua luni dupa ce aceasta a fost stopata, ca urmare a inmultirii cazurilor de infectare cu noul coronavirus la nivelul municipiului.

Prefectul judetului Bistrita-Nasaud, Stelian Dolha, admite, prin intermediul comunicatului de presa, ca municipiul se afla la limita pragului permisiv din punctul de vedere al restrictiilor si le-a cerut locuitorilor sa ramana vigilenti si sa respecte in continuare normele sanitare.

„Am reusit, dupa o perioada destul de lunga, sa scadem sub pragul de 3 cazuri la 1.000 de locuitori, incidenta care ne permite sa redeschidem restaurantele si cafenelele, dar si alte tipuri de activitati economice care timp de cateva luni au fost inchise. Suntem, totusi, cu putin sub acest prag mai permisiv din punctul de vedere al restrictiilor, astfel ca rugamintea mea este sa fim in continuare vigilenti, pentru a ne continua drumul spre normalitate. Va multumesc pentru responsabilitatea pe care ati demonstrat-o”, a transmis prefectul.

Restrictiile din municipiul Bistrita au fost modificate prin Hotararea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta nr. 124/27.12.2020 si intra in vigoare de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here