AUDIO Scandal în primărie! Primarul s-a ales cu dosar penal după ce a sărit la bătaie la o angajată. Victima îi este rudă

O angajată a primăriei Drăgușeni acuză că a fost agresată de primarul în funcție, Viorel Ciubotaru. Gabriela Ciubotaru, angajată la departamentul Taxe și Impozite și rudă cu primarul, susține că acesta o hărțuiește constant de 12 ani. Femeia l-a înregistrat pe acesta imediat după ce a fost agresată. :”Încercați să mă loviți? Aveți pixul în mână. Uite, ia. M-ați zgâriat, m-ați zgâriat. Aveți pixul în mână”, spune angajata. „A început să țipe la mine, a luat un pix și m-a lovit cu el peste obraz”.

Primarul susține că femeia l-a provocat de fiecare dată. ”Ea a plecat de la serviciu pentru că s-a luat lumina. I-am cerut o notă explicativă și asta a fost tot. Nu este pentru prima oară când face asta. M-a provocat de cum s-au terminat alegerile”, a spus Viorel Ciubotaru. Poliția a întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă primarului aflat încă în funcție.

Un primar din județul Iași s-a ales cu dosar penal după ce a agresat o angajată din instituția pe care o reprezintă. Viorel Ciubotaru, actualul primar PSD al comunei Drăgușeni, a sărit la o angajată de la Compartimentul de Taxe și Impozite, nemulțumit de faptul că aceasta nu i-a explicat clar ce a făcut la serviciu. Viorel Ciubotaru a pierdut alegerile locale pentru un nou mandat în fața candidatului PNL, însă va rămâne în funcție până în octombrie când va intra în vigoare noua structură administrativă a instituției.

Rudă cu primarul, conflict de peste 10 ani. Angajata primăriei: ”M-a lovit cu pixul”

Angajata primăriei, Gabriela Ciubotaru, susține că primarul a ajuns să o hărțuiască de ani buni, din cauza unor nemulțumiri mai vechi. Femeia, care este chiar rudă cu primarul, spune că sursa scandalurilor este un conflict mai vechi. Gabriela Ciubotaru a fost luată la bani mărunți pentru că săptămâna trecută a plecat din instituție după ce a picat energia electrică. „Mi-a cerut o notă explicativă pentru ce am făcut miercuri, 3 iulie. Vineri, pe 5 iulie, am spus că am avut energia electrică întreruptă. Acest lucru nu prea i-a convenit și nu a fost mulțumit de ceea ce am scris în notă. Mi-a cerut să scriu exact ce am făcut, moment în care i-am explicat că am spus adevărul și că nu trebuie să mă hărțuiască. A început să țipe la mine, a luat un pix și m-a lovit cu el peste obraz. Viceprimarul este cu mine în birou și a văzut toată scena. Primarul actual a spus că nu îi este frică de mine și a început să mă ia la rost”, a spus Gabriela Ciubotaru.

Angajata primăriei către primar: ”Încercați să mă loviți? M-ați zgâriat”

După incident, femeia a scos telefonul și a înregistrat discuția cu primarul. Între cei doi are loc un dialog mai aprins.

Gabriela Ciobotaru (G.C.)„De ce vă răzbunați pe mine? De ce mă hărțuiți. Aveți atâta timp de când faceți asta. Nu îmi dați voie să fac serviciu. De ce?”

G.C.:”Încercați să mă loviți? Aveți pixul în mână. Uite, ia. M-ați zgâriat, m-ați zgâriat. Aveți pixul în mână”

Primar: ”Și ce vrei să fac?”

G.C.:”Nu ați mai fost ales. Acceptați ideea. Nici cu bani nu ați mai fost ales.

Primar: „Nu e răzbunare. Fă-ți serviciul. De ce mă înregistrezi? Fă-ți serviciul, lucrează. Ai tu treabă de mine, pe unde sunt eu?. Dar tu ai venit la servici ca să mă înregistrezi? ”

G.C.: „Vă răzbunați pe toți. Sunteți pe funcție și vă răzbunați pe toți. Pe Petrică Butnaru v-ați răzbunat și l-ați pus să stea cu mătura și să dea notă explicativă. L-ați făcut să plece. Se știe câtă răutate aveți. De 12 ani mă hărțuiți. Tata a făcut AVC din cauza dumneavostră. Mi-ați luat 18 milioane din salariu. Trei ani nu am avut grad. Am dat nota explicativă doamnei secretar”, spune funcționara din primărie pe înregistrare.

Primar: „Dai tu ordine aici? Faci tu ce vrei?”

G.C.: „Ați cerut notă explicativă. Ați țipat la mine. Ați cerut verbal nota și v-am dat-o. Nu e problema dumnevoastră ce fac eu cu telefonul. Am rezistat 12 ani, mai rezist 2 luni. În mandatul trecut și în celălalt ați făcut la fel, hărțuire la locul de muncă”.

Angajata primăriei: „Mă hărțuiește pentru că soțul meu nu l-a mai ajutat”

Femeia povestește că scandalul între ei a început în urmă cu mai mulți ani după ce soțul său nu a mai vrut să facă parte din echipa primarului. „De vreo 12 ani mă hărțuiește. Soțul meu l-a ajutat la început, însă după câțiva ani s-a retras pentru că primarul și-a schimbat caracterul și de aici au început toate necazurile. Este o persoană ranchinoasă și nu ezită să se răzbune pe oameni. Mereu mă bârfește și mă înjură pe unde apucă. Mi-a adus auditori la compartimentul de taxe și impozite, însă oamenii au arătat că tot ceea ce fac este corect și nu au ce să îmi reproșeze. Dar cu toate acestea el nu s-a lăsat și a continuat cu hărțuirea. Iar lucrurile au culminat zilele trecute când a sărit la mine”, a mai spus Gabriela Ciobotaru.

Primarul: „M-a provocat. Nu am lovit pe nimeni”

Actualul primar al comunei Drăgușeni susține că scandalul este artificial și că femeia l-a provocat intenționat. „M-a provocat. Sunt procurori, judecători care vor da verdictul. Poliția a deschis dosar, sunt cercetări. Eu nu am ce ascunde. Nu am lovit pe nimeni niciodată, nu am înjurat pe nimeni. Ea a plecat de la serviciu pentru că s-a luat lumina și nu a fost singurul angajat care a făcut asta. I-am cerut o notă explicativă și asta a fost tot. Nu este pentru prima oară când face asta. M-a provocat de cum s-au terminat alegerile. E și rudă cu mine, verișori de gradul doi. A scos telefonul în primărie și când i-am spus că nu are voie să filmeze și să înregistreze, s-a aprins. Aveam un pix în mână, dar nu am agresat-o. Să își scoată certificate de la IML dacă a fost lovită. Ea a fost cea care m-a provocat”, a spus Viorel Ciubotaru, primarul în funcție al comunei Drăgușeni.

Poliția i-a întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au confirmat faptul că a fost deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă. „La data de 05 iulie a.c., în jurul orei 10.00 politiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea au fost sesizați prin SNUAU 112, despre faptul că o femeie, care se afla la locul de muncă din comuna Drăgușeni, ar fi fost agresată fizic. Din verificările efectuate la fața locului, a rezultat că pe fondul unor discuții contradictorii cu un bărbat, din localitate, femeia ar fi fost agresată fizic de către acesta. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă”, au menționat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Vlad ROTARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here