Au născut, iar apoi au fugit din maternitate. Acum sunt căutate de poliție

Potrivit unui raport întocmit de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), în primele patru luni ale anului, două fetiţe născute în maternităţile din oraş au fost părăsite în spitale. Cei doi bebeluşi provin din mediul urban şi au fost declaraţi abandonaţi după ce echipele medicale au sesizat că mamele lor au dispărut.

Fetiţele au fost internate în jur de 10 zile, iar după ce au fost declarate abandonate, DGASPC a început o anchetă.

„În astfel de situaţii, instituţiile medicale sunt obligate să ne anunţe de existenţa cazului în 24 de ore de la data constatării dispariţiei mamei. Ulterior, minorul intră sub protecţia DGASPC, de cele mai multe ori fiind încredinţat spre îngrijire la un asistent autorităţilor“, a arătat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al DGASPC.

Pe lângă cele două cazuri de abandon, DGASPC a mai raportat că, în primele patru luni, în judeţ au fost abuzaţi 174 de copii. Micuţii au fost neglijaţi şi abuzaţi fizic, emoţional sau sexual. Cazurile au ajuns în atenţia DGASPC prin apeluri la telefonul copilului, 116.111, şi la numărul de telefon al direcţiei ieşene, 0232.474.800.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here