Atenţie! Multe piscine şi ştranduri publice sunt contaminate cu bacterii provenite din materiile fecale. Avertismentul este dat de americani

Potrivit datelor publicate de Centrul pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor (CDC)  din SUA, mai mult de jumătate dintre piscinele publice sunt infestate cu bacteria E. Coli provenită din materiile fecale, anunţă site-ul doctorulzilei.ro.

Bacteriile E. coli nu sunt întotdeauna limitate la intestin, şi abilitatea lor de a supravieţui pentru perioade scurte de timp în afara corpului le face un organism-indicator ideal pentru a testa probe de mediu de contaminare fecală.

Infecţia cu E. Coli  este cauzată de ingestia apei contaminate şi se manifestă  prin diaree şi leziuni intestinale.

Bacteriile ajung în apă deoarece mulţi clienţi ai piscinelor au prostul obicei de a urina în apă sau de a se scălda în bazin fără să-şi facă duş înainte.

,, Clorinarea apei, deşi distruge majoritatea germenilor, nu sterilizează apa. Câţiva germeni pot supravieţui de la câteva ore la câteva zile în apa clorinată a bazinelor. Pentru a fi o clorinare eficientă, nivelul de clor trebuie să fie menţinut la un anumită concentraţie, însă în apa caldă acesta se evaporă mai repede. De aceea este indicat să nu înghiţiţi apa, să nu intraţi în apă dacă aveţi diaree şi să faceţi duş înainte să intraţi în piscină”, este sfatul dr. Michele Hlavsa de la CDC.

Pentru a ţine germenii departe de picină urmaţi paşii următori: nu înotaţi dacă aveţi diaree, faceţi duş înainte să intraţi în apă, mergeţi la toaletă din oră în oră, spălaţi-vă pe mâini cu apă şi săpun după ce aţi folosit toaleta şi după ce schimbaţi scutece, nu înghiţiţi apă din bazin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here