Armata îi avertizează pe vânătorii de pokemoni: „Nu treceți prin poligonul de la Cincu! Sunt trageri”

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Ministerul Apărării îi „avertizează” pe jucătorii de Pokemon Go că joi sunt trageri de luptă în poligonul de la Cincu, judeţul Braşov şi le urează „O zi productivă!”, promovând astfel, într-o manieră inedită, Ziua Distinşilor Vizitatori din cadrul exerciţiului militar multinaţional „Saber Guardian 2016”, scrie News.ro.

 

„În atenţia jucătorilor de ‪#‎PokemonGo! Pentru evitarea situaţiilor neplăcute ce pot apărea în căutarea de Pokemoni, vă atenţionăm că, astăzi, începând cu ora 9:30, se vor executa trageri de luptă în poligonul de la Cincu, judeţul Braşov. Vă dorim o zi productivă!”, este mesajul transmis pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale, care foloseşte popularul joc virtual pentru a promova exerciţiului multinaţional „Saber Guardian 2016”.

 

Preşedintele Klaus Iohannis va fi prezent, joi, de la ora 11.45, la exerciţiul militar de la Cincu.

 

Activităţile programate joi, la Cincu, au început cu un exerciţiu de traversare a râului Olt, în dreptul localităţii Voila, judeţul Braşov.

„Saber Guardian-16”, planificat de Statul Major al Forţelor Terestre şi condus de un comandament constituit din militari aparţinând Diviziei Multinaţionale de Sud-Est, Diviziei 4 Infanterie „Gemina” şi Unităţii de Integrare a Forţelor NATO, se desfăşoară în patru etape – exerciţii de comandament, de instruire prin simulare asistată de calculator, de antrenament cu trupe în teren şi exerciţii tactice cu trageri de luptă cu toate categoriile de armament.

Peste 900 de militari din Forţele Terestre Române aparţinând Brigăzii 18 Infanterie „Banat”, Regimentului 69 Artilerie Mixtă „Silvania”, Batalionului 317 Cercetare „Vlădeasa”, împreună cu 1.700 de militari americani dotaţi cu tancuri M1A2 Abrams şi maşini de luptă blindate Bradley şi cu 47 de militari canadieni cu maşini de luptă ale infanteriei vor executa exerciţii tactice cu trageri de luptă, iar militarii din celelalte ţări vor participa la exerciţiile de comandament şi de instruire prin simulare asistată de calculator interconectate cu Centrul de Instruire de la Novo Selo, Bulgaria, şi cu Centrul de Instruire pentru Menţinerea Păcii şi Securitate de la Yavoriv, Ucraina.

“Saber Guardian-16 este un exerciţiu multinaţional, bazat pe un scenariu fictiv, având ca scop antrenarea militarilor pentru planificarea, executarea şi evaluarea acţiunilor militare într-un mediu întrunit, dezvoltând nivelul de interoperabilitate cu forţele statelor membre ale NATO, precum şi promovarea cooperării regionale cu ţările din zona Mării Negre, îndeplinind cerinţele de standardizare ale Alianţei, a precizat MApN.

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here