Arestul l-a convins: fostul şef al CJ Botoşani a recunoscut că a făcut trafic de influenţă

Florin Ţurcanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani din partea PNL, a recunoscut că se face vinovat de trafic de influență, conform publicației locale botosaninews.ro.

 

Declarațiile sale au avut loc în fața judectorilor Curții de Apel Suceava, care au judecat contestația „baronului” la măsura arestării preventive cerute de DNA și aprobate de instanță. Țurcanu a mai adăugat că îi pare rău că a intrat în politică. A mai precizat că este grav bolnav și nu mai suportă regimul de detenție. Fostul șef al județului a cerut clemență și a solicitat înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, a mai precizat botosaninews.ro.

Cu toate acestea, Curtea de Apel Suceava a menţinut decizia privind cercetarea în stare de arest preventiv a fostului preşedinte al CJ Botoşani, iar DNA Suceava a anunţat că a extins cercetările în cazul lui şi pentru spălare de bani.

Potrivit DNA Suceava, fostul preşedinte al CJ Botoşani din anii 2012-2014, Florin Ţurcanu, este acuzat că, în perioada iunie 2013-septembrie 2014, a pretins şi primit sume de bani sau alte foloase materiale, reprezentând contravaloarea lucrărilor de construcţie şi amenajare executate la un imobil declarat ca fiind în proprietatea unui membru din familia lui Ţurcanu din municipiul Botoşani, de la Vasile Marcel Bîrsan, administrator în drept sau în fapt al unor firme din Botoşani.

 

(Sursa: libertatea.ro)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here