ANPC: Atenție la două magazine chinezești!

ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor) a anunțat marți că va efectua verificări asupra site-urilor de cumpărături online Temu și Shein, ambele cu originea în Republica Populară Chineză.

Această acțiune vizează practicile comerciale incorecte ale comercianților, incluzând relațiile cu clienții, comportamentul economic și siguranța produselor. ANPC atrage atenția asupra posibilelor practici agresive, cum ar fi vânzarea sub presiune și interfețe manipulatoare, și încurajează consumatorii să se informeze cu atenție înainte de a achiziționa online un produs.

Cu peste 10.000 de comenzi efectuate în România, Temu și Shein au devenit populare pentru prețurile lor mici la o gamă variată de produse. Cu toate acestea, există riscul ca produsele să fie de calitate îndoielnică sau defecte, iar procesul de retur să fie costisitor și ineficient.

Potrivit statisticilor, aceste magazine online au atras un număr impresionant de utilizatori, inclusiv din SUA. Prețurile aparent avantajoase ascund adesea calitatea scăzută a produselor, care pot fi inutilizabile după câteva purtări.

În plus, mulți consumatori români care au încercat să returneze produse defecte s-au confruntat cu dificultăți în a contacta reprezentanții magazinelor online, ajungând să comunice doar cu sisteme automate.

ANPC avertizează asupra necesității unei informări atente și a exercitării drepturilor de consumator înainte de a achiziționa produse de pe aceste platforme online, în special din considerente legate de calitatea și siguranța produselor, precum și accesibilitatea serviciilor post-vânzare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here