ANM anunță o iarnă ‘ca pe vremuri’: de 1 Decembrie va fi un ger de crapă pietrele

Administrația Națională de Meteorologie a prognozat că în primele zile din luna decembrie temperaturile vor scădea sub nivelurile obișnuite pentru această perioadă, iar precipitațiile vor fi mai însemnate, în special în vestul țării.

În intervalul 27 noiembrie – 4 decembrie, valorile termice vor fi mai scăzute decât cele obișnuite pentru această săptămână, cu abateri termice negative mai accentuate în nordul țării. Precipitațiile vor depăși mediile normale, în special în regiunile vestice, sud-estice și la munte.

În perioada 4 – 11 decembrie, temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval în toate regiunile, iar cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în vestul țării.

În săptămâna 11 – 18 decembrie, temperaturile medii vor fi apropiate de normele specifice, iar regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile vestice și nord-vestice, apropiindu-se de normal în restul țării.

În intervalul 18 – 25 decembrie, temperaturile vor fi în general apropiate de cele obișnuite pentru acea perioadă în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se estimează să aibă o tendință ușor deficitară în întreaga țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here