Verdict final. Primarul din Târgu Frumos, Ionel Vătămanu, pleacă acasă!

Primarul oraşului Târgu Frumos, Ionel Vătămanu, a fost depistat de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în conflict de interese administrativ, după ce ar fi concesionat un teren în favoarea unei societăţi conduse de soţia sa.

Reprezentanţii ANI au anunţat, miercuri, pe site-ul oficial, acest conflict de interese.

„În calitate de primar, a semnat contractul de concesiune având ca obiect concesionarea unui teren în suprafaţă de 98 de metri pătraţi către S.C. Ţac Ţac S.R.L., societate comercială al cărei administrator şi asociat este soţia persoanei evaluate”, au precizat reprezentanţii ANI.

Astfel, primarul a încălcat dispoziţiile art. 76, alin.(1) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia ”primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”.

Primarul a transmis punctul său de vedere cu privire la constatarea ANI.

Edilul e „recidivist”

Edilul şef din Târgu Frumos, Ionel Vătămanu a mai fost chiar condamnat definitiv de Curtea de Apel la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în formă continuată, în luna octombrie 2016. Instanţa a stabilit atunci şi un termen de încercare de trei ani. Sentinţa Curţii de Apel a fost mai blândă decât cea dată în primă instanţă, când Vătămanu fusese condamnat la un an şi două luni de închisoare cu suspendarea executării, iar termenul de încercare fusese stabilit la trei ani şi două luni.

Curtea de Apel l-a condamnat pe Vătămanu în urma unei afaceri derulate acum șase ani. În 2011, firma lui Vătămanu, Ţac Ţac SRL, care concesionase de la Primăria Târgu Frumos un teren situat în centrul oraşului, s-a extins şi în afara acestuia. Un an mai târziu, ajuns primar, Vătămanu l-a împuternicit pe viceprimarul oraşului să vândă terenul concesionat către Ţac Ţac SRL. O altă acuzaţie adusă lui Vatamanu de procurori a fost aceea că, în 2009, pe când era preşedinte al unei comisii de licitaţie, a permis cumnatului său să cumpere un buldoexcavator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here