Angheluţă a schimbat trei partide dar tot a rămas pe tuşă, ca să-i facă loc "şoferului lui Adomniţei". Faceti cunoştinţă cu "Mache"

Numit în derâdere „Mache, şoferul lui Adomniţei”, Dragoş Mandache a ajuns, pe furiş, director zonal la RAR. Şeful în funcţie, fostul subprefect Cristian Angheluţă, a fost „sfătuit” să accepte un post de simplu inspector.

Angheluţă a urcat politic

Fostul suprefect Cristian Angheluţă s-a putut considera, până la începutul acestui an, un favorizat al soartei. El a  ajuns director regional la RAR în 2005, când era vicepreşedinte judeţean PD iar partidul tocmai venise la putere. Anterior, Angheluţă trecuse prin PNL, de unde a plecat odată cu Dan Cârlan, mentorul său pe  linie politică.

Ca şef la RAR, Cristian Angheluţă avea în subordine Compartimentul zonal ITP sau, altfel spus, supraveghea unităţile care asigură Inspecţia Tehnică Periodică pentru autovehicule. Nu salariul, de circa 1.000 de euro, este motivant pentru o astfel de funcţie, ci puterea exercitată ca organ de control asupra operatorilor din toată Moldova.

Şi-a conservat postul

Ascensiunea lui Angheluţă părea de neoprit, iar în 2009 acesta devine subprefect de Iaşi. Numirea în funcţie a fost îndelung contestată chiar de către foştii colegi din PNL. Aceştia au sesizat ANI de faptul că, pentru a ajunge la Prefectură, Angheluţă s-a angajat ca funcţionar public la primăria Miroslava. Peste un an a fost eliberat din funcţie, când Emil Boc a redus numărul de posturi de subprefect.

În perioada „aventurii” din administraţie, Angheluţă şi-a păstrat postul de şef la RAR, autosuspendându-se din funcţie cu acordul lui Daniel Patentaşu, şeful RAR.

Recunoaşte retrogradarea

În 2010, Cristian Angheluţă a revenit la RAR. În locul lui fusese angajat temporar Pavel Hodea, fostul director ARR care, astfel, a rămas fără loc de muncă. Şefia lui Angheluţă a durat însă doar până la începutul acestui an. Între timp, a demisionat din PDL şi s-a înscris în PPDD. El a fost chemat la Bucureşti şi i s-a recomandat să accepte un post de simplu inspector. „Nu ştiu ce să vă spun. Acum lucrez la Departamentul Supraveghere Piaţă”, s-a rezumat să susţină Cristian Angheluţă, motivând că este plecat din judeţ şi nu poate furniza detalii.

Locul de şef regional a fost lăsat liber aparent benevol de către Angheluţă dar numele înlocuitorului său este elocvent pentru modul în care s-a făcut schimbarea.

„Mache” e şef

De la începutul anului, şef peste staţiile ITP este Dragoş Mandache. Numit în presă „Mache, şoferul lui Adomniţei”, Mandache a fost consilierul lui Cristian Adomniţei atât în Parlament, cât şi la Consiliul Judeţean.

În toamna anului trecut, „Mache” a fost numit şef al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru. Mandache a candidat în 2008 în colegiul de deputaţi din CUG, a fost subsecretar de stat şi şef la ANCOM. Numirea lui „Mache” în funcţie a fost făcută de ministrul Relu Fenechiu, cel care i-a recomandat lui Cristian Angheluţă să elibereze locul.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here