Angajații Direcției de Statistică au protestat în fața Prefecturii! Salariații DJS Iași cer majorarea salariilor – FOTO

Salariații Direcției Județene de Statistică (DJS) Iași au protestat astăzi, 23 noiembrie 2023, vreme de o oră în fața Casei Pătrate. Angajații Statisticii ieșene au prezentat și o listă de revendicări adresată Guvernului României.

Astăzi, 23 noiembrie 2023, salariații din Direcția Județeană de Statistică IAȘI, am decis să adoptam o formă de protest spontan, care se va desfășura între orele 11.30 – 12.30, cu încetarea activității în acest interval de timp, protest care va continua pe o perioada nederminată, zilnic, timp de o oră, până când revendicările noastre vor fi soluționate.
Am adoptat această formă de manifestare, pentru a ne exprima nemulțumirea față de politicile de salarizare ale statisticienilor și pentru recunoașterea caracterului unic al activității pe care o desfășurăm. Solicităm salarii conforme cu nivelul de pregătire și complexitatea activității desfășurate, echitate în raport cu instituțiile la nivel central și cu alte instituții, care indiferent de context primesc majorări salariale sau reîncadrări în anexele Legii 153 Principalele revendicări care vor conduce la soluționarea problemelor existente la nivelul instituției noastre sunt:
–     stabilirea salariilor de bază ale funcționarilor publici cu funcții de execuție și conducere, precum și ale personalului contractual la
nivelul administrației publice centrale;
–     funcționarii  publici și personalul contractual să beneficieze pentru complexitatea muncii, de un spor de 15% aplicat la salariul de
bază.
–     având in vedere complexitatea și volumul mare de activitate, solicităm deblocarea angajărilor și mărirea schemei de personal.
Facem precizarea că toate aceste revendicări au fost prezentate Guvernului României încă de anul trecut, prin Memorandumul cu tema:
Soluționarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Național de Statistică și Direcțiilor teritoriale de Statistică. Acest memorandum a
fost aprobat și semnat de  Primul Ministru al României dl. Nicolae-Ionel Ciucă, DAR NU A FOST PUS IN APLICARE.
Solicităm Guvernului României, asumarea acestui Memorandum semnat și aprobat și punerea lui in aplicare. Vom continua protestul spontan, iar în perioada următoare vom intensifica aceste acțiuni cu întreruperea totală a activității, până când revendicările noastre vor fi soluționate”, au arătat reprezentanții Direcției de Statistică Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here