Angajamentul PMP, după alegerile din 27 septembrie 2020: „Stopăm haosul urbanistic care s-a instalat în municipiul Iași prin voia primarilor de până acum”

Problemele pe care omul le-a creat tot omul le poate rezolva!„, spunea J. F. Kennedy.

Dar nu de aceeași oameni! – spunem noi, echipa Partidului Mișcarea Populară!

În ultimii ani orașul Iași se confruntă cu o gravă problemă și anume lipsa unui Plan Urbanistic General actualizat la cerințele de dezvoltare pentru un oraș în secolul XXI, oraș încare cetățenii lui aibă aceleași drepturi și obligații: dreptul la o viață normală și obligația de a respecta drepturile celorlalți.

Majoritatea putem ne gândim la acest plan ca la o hartă a orașului, dar nu este așa, PUG-ul reprezintă o strategie de dezvoltare a orașului pe termen lung, luând în considerare tendințele de construire a locuințelor individuale sau colectiveși toți factorii implicați în acest proces. De asemenea, influențează progresul economic, cultural și social al orașului nostru.

Ce strategie este aceasta când au fost eliberate autorizații de construire pentru blocuri în ansambluri rezidențiale cu case, fără locuri de parcare suficiente, distrugând astfel și puținele spații verzi care ar fi redus poluarea aerului?

Domnule Primar, de peste patru ani, gestionați dezvoltarea municipiului Iași, dar haosul urbanistic pe care îl vedem înjurul nostru, ne arată cu certitudine nu aveți o strategie, iar mai grav este nu ați respectat drepturile cetățenilor din acest oraș, drepturi consfințite în Constituția României prin prevederile articolului 35 și ale aliniatului (7) din articolul 44.

Domnule Primar, ați girat cu semnătura dumneavoastră aceste autorizații de construire, dar ce vom face, noi cetățenii acestui oraș, când rețelele edilitare de apă și canal nu vor mai face față, când traficul deja sufocat în orele de vârf se va bloca total? Și nu vreau gândesc acum la ce va fi în aceste zone după un cutremur sau în situația unui incendiu! Eu, Dorina Nicolina Isopescu, ca primar și echipa de consilieri locali ai Partidului Mișcarea Populară avem ca prioritate adoptarea unui Plan Urbanistic General prin care stopăm haosul urbanistic care s-a instalat în municipiul Iași prin voia primarilor de până acum!”, anunţă prof.univ.dr.ing DorinaIsopescu, candidatul PMP la funcţia de primar.

Comandat de Partidul Miscarea Populara Iasi, realizat de SC All Solutions Good 4You, CUI AEP 21200020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here