Un bou politic cu franjuri civici : Andrei Postolache

La ultimele alegeri locale, prostimea intelectuală & civică a tîrgului ieșean s-a înfiorat masiv, ca la venirea unui Mesia digital , IT sau cum i-o mai zice la chestia asta : din apele Iordanului bahluiez ieșise Sfîntul Prooroc și Botezător Andrei Postolache, cel-care-nu-pleacă-în-Vest și rămîne aici, ca să ne mîntuiască pre noi, nevolnicii ne-IT-tiști . Învolburat ca Marea Caspică (sau ca Lacul Baikal, nu contează ), Sf. Andrei Postolache promitea moarte cruntă balaurului pesedist și întregii mafii locale. Daaa, ieeraa fruumoos, cum numa-n vis un înger se arată …

În ciuda aripelor de înger arhanghelos, Sf. Andrei Postolache și ceata lui îngerească, zisă ,, Pentru Iași ,, , au produs de la început un mare morman de găinaț divin : deși turma celestă a arhanghelului a primit 13 % din voturile ieșenilor tîrgoveți, adică de-ajuns pentru vreo patru consilieri locali și 1-2 județeni, în Consiliul Local n-a intrat decît dl arhanghel IT, iar în Consiliul Județean dăcît nimeni, adică zero. Asta deoarece turma îngereză a sfîntului prooroc & botezător nu și-a înregistrat la timp partidul care trebuia să depună lista de catindați celești. Deci voturile pentru  mîntuitorii postolăchezi s-au dus , în cea mai mare parte, la gunoi. Sau la PSD, ca să fim mai preciși.

Desigur, ovinele postolăchiste n-au avut nici o vină pentru găinațul care s-a ales din cele 13 % voturi progresiste & mîntuitoare, jinoveți fiind lupii liberali, care au sugrumat în dosul curții mielul nevinovat al democrației bahluieze. Asta e scuza celeștilor găinațoformi.  Deși, cînd lași poarta stînii larg deschisă, nu mai ești doar oaie civică, ci bou politic de-a binelea.

Nici după ce turma lui de îngeri locali a intrat în ferma SRI-isto – SIE-istă a USR, sfîntul Postolache n-a făcut mare brînză contra balaurului mafiei pesediste. Doar pîrțuri verbale și măsline ovine, asortate cu cîte un vor bizar alături de haita primarului Chirica. Da, arhanghelul anti-pesedist s-a dovedit un bibelou penibil, cu dungi dubioase. Un muțunache inutil, bun doar ca să legitimeze mașinăria mafiotică din Consiliul Local.

De la găinațuri, pîrțuri și măsline ovine, Sf. Arhanghel Postolache a trecut, zilele trecute, la categoria grea : balegă pro-mafie 100 %. Ornată, evident, cu franjuri de doi lei, prin care dl mîntuitor încearcă să explice, în cel mai grețos mod, de ce a votat pentru o golănie care pute de la o poștă a mînăreală din Uzbekistan ( sorry, stimați uzbekistănezi ) .

Iar pentru ca să se lămurească și ultimii proști cîte parale face fonfleul găinațoform zis Andrei Postolache, dl mîntuitor a dat, după votul duhnitor, încă o reprezentație de circar ieftin și dus cu pluta : în prima parte a comediei cu prost & proști, și-a anunțat demisia din Consiliul Local și din USR ; apoi, peste puțin timp, s-a răzgîndit, rămînînd demisionat doar din USR, dar nu și din Consiliul Local. Fiindcă de-abia acum o să înceapă lupta arhanghelului cu mafia pesedistă, daaa … ? Fugi, balaure, că vine Sf. Pîrțofor Postolache !

Iar turmele de prostani civici au aplaudat și au zis : Brravoo, Andrei, nu te lăsa, ține-o tot așa !

Și a fost seară și a fost dimineață. Și au fost iar alegeri. Și a văzut mafia că e bine.

Ziua a opta, a idioților bovini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here