Americanii construiesc zeci de blocuri de locuințe în Canta

Vechea brutărie din zona Canta – Moara de Foc va fi demolată, iar pe locul fabricii de pâine vor fi construite zeci de blocuri de locuințe  Proiectul se întinde pe o suprafață de peste un hectar, investiția aparținând firmei Moara de Foc Imobili SA, firmă controlată de gigantul american Broadhurst Investemnts Ltd

Zeci de blocuri noi se vor construi în zona Moara de Foc, pe terenul pe care, în prezent, funcționează brutăria Vel Pitar. Proiectul imobiliar este unul grandios, având în vedere că societatea deține o suprafață de peste un hectar, 10.900 metri pătrați.

Recent, municipalitatea a emis un certificat de urbanism în scopul realizării unui Plan Urbanistic Zonal pentru construirea de locuințe colective. Acesta a fost eliberat la solicitarea propreiatrului, firma SC Moara de Foc Imobili SA, cu sediul în București. Conform normelor urbanistice existente, investitorul trebuie să realizeze o parcelare a terenului, iar înălțimea maximă a clădirilor nu poate să depășească 9 metri. Toate aceste reguli vor fi însă schimbate prin PUZ-ul ce urmează a fi realizat și aprobat de către municipalitate.

Cine sunt investitorii

Firma Moara de Foc Imobili SA este controlată de compania americană Brodhurst Investments LTD, considerat de presa centrală cel mai mare investitor străin din România. Astfel, 99,99 la sută din acțiunile Moara de Foc Imobili SA aparțin Brod Hurst Investments Limited, iar 0,1 la sută din pachetul de acțiuni este deținut de către Bil Investiții SA. Administratorul firmei este Adrian Gheorghiu, un bucureștean în vârstă de 43 de ani.

Broadhurst Investments Limited este un fond de investiţii cu afaceri în imobiliare, construcţii, informaţii şi comunicaţii, industria prelucrătoare, comerţ, intermedieri financiare şi asigurări. Broadhurst Investments Limited are acţiuni la 55 companii înregistrate la ONRC, un record în materie.

Tudor LEAHU

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here