Alertă de COVID-19 la Guvern. O persoană infectată ar fi intrat în contact cu demnitarii și personalul Palatului Victoria

Fiul bucătăresei de la Guvernul României este suspect de infecție cu noul coronavirus, a declarat Gabriela Firea. În acest moment, se fac verificări suplimentare și s-au luat măsuri preventive.

Conform Digi24, femeia de 42 de ani din București, confirmată în cursul zilei de 8 martie cu coronavirus, a intrat în contact cu personalul bucătăriei.
„În contextul anchetei epidemiologice care este desfășurată în acest moment în legătură cu femeia de 42 de ani din București, confirmată cu coronavirus (COVID-19) în cursul zilei de 8 martie, sunt desfășurate verificări cu privire la posibili contacți ai persoanei din rândul personalului care desfășoară activități în clădirea Guvernului României. Facem precizarea că s-au luat măsuri preventive în acest caz, fiind limitat orice contact cu terțe părți pe care l-ar fi putut avea două dintre persoanele, despre care s-ar putea considera că au contact cu femeia de 42 de ani, solicitându-li-se să rămână la domiciliu împreună cu familia”, se precizează într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Aceasta consideră, în acest context, că nu este de părerea că situația impune relaxare, ci mai degrabă acțiune, pentru limitarea răpândirii coronavirusului.

„Nu cred că trebuie să le dăm crezare celor care spun să fim foarte relaxați și foarte liniștiți. Nu trebuie să ne panicăm, nu trebuie să creăm psihoze nu trebuie să fim fataliști, dar sub nicio formă nu cred că este de condamnat faptul că vrem să luăm măsuri”, a mai spus Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here