Alegeri locale 2024: sub 7 la sută dintre primăriile din țară vor fi conduse de femei! În județul Iași sunt patru primărițe- FOTO

Alegerile locale 2024 au făcut ca doar aproximativ 7 la sută dintre primăriile din țară să fie conduse din luna octombrie de femei.
Din totalul comunelor din țară, doar în 191 de localități au fost alese femei în funcția de primar, adică un procent de 6,67 la sută din total.

Pe partide, PSD are 99 de femei primar, PNL are 69, în vreme ce UDMR are 8, iar alte cinci primărițe și-au câștigat mandatele ca independente. Alianța Dreapta Unită are 5 primari femei, AUR are 3, ALDE 1 și USR 1 primar femeie.

În județul Iași sunt 4 femei primar

Pe zona Regiunii de Nord-Est, județul Iași are patru femei primar. Este vorba de Alina Apostol (PNL) care și-a reconfirmat mandatul la Primăria comunei Ciortești, de Elena Curcudel (PNL), care a recâștigat Primăria comunei Mironeasa, dar și Elena Lipșa (PSD), care a câștigat din nou alegerile la Primăria comunei Ipatele. Pe listă se adaugă și Petronela Pelin (PNL), care a câștigat Primăria comunei Drăgușeni.

Distribuția femeilor primar din Regiunea de Nord-Est 

În județul Bacău sunt 8 femei primar, din care 7 de la PSD, 1 de la UDMR. În județul Botoșani au fost alese 5 femei primar, din care 4 de la PSD și un nou primar independent. În județul În județul Neamț au fost alese 11 femei primar, din care 5 de la PSD, 1 independent,  iar alte 5 sunt de la PNL. În județul Suceava sunt 5 primărițe, din care 3 de la PSD și 2 de la PNL. De asemenea, în județul Vaslui au fost alese 10 femei primar. Dintre acestea, 7 sunt de la PSD, 1 de la USR și 2 de la PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here