Agresor sexual arestat după ce a abuzat o fetiță de nouă ani

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, judeţul Iaşi, la data de 03.08.2021, au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 zile faţă de inculpatul B.I. pentru săvârşirea infracţiunii de Agresiune sexuală, în formă continuată (3 acte materiale), faptă prevăzută de art. 219 alin.1,2 lit. c, cu aplic. art. 35 alin. (1) Cod penal.

Din probatoriul administrat până la acest moment procesual rezultă suspiciunea rezonabilă că:

– în data de 28.07.2021, în jurul orelor 15.00, profitând de imposibilitatea de a se apăra şi a-şi exprima voinţa, inculpatul B. I., a determinat-o pe persoana vătămată, minora A. I.-M., în vârstă de 9 ani, să-i efectueze de 3 ori acte de natură sexuală ce au dus la satisfacţia sexuală a acestuia, cât şi activităţi de natură sexuală prin atingerea organelor sexuale, cu intenţia de a-şi crea satisfacţie sexuală, fiind întrerupt de doi martori.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here