Afișele electorale PNL și ale lui Costel Alexe în crâșma primarului care a făcut sex cu minore în sediul Primăriei

VIDEO: în Mogoșești-Siret, la crâșma primarului care a făcut sex cu minore chiar în sediul Primăriei, sunt lipite pe geamuri afișele lui Costel Alexe și ale PNL @ În comună, Alexe și primarul Damian Butnariu folosesc aceeași echipă de campanie @ Oficial, Damian Butnariu a fost exclus din partid, însă PNL nu a desemnat candidat în comună

În disperarea obținerii funcției de președinte al Consiliului Județean Iași, liberalul Costel Alexe arată că nu se dă în lături de la nimic, indiferent cât de ilegal sau imoral ar fi. S-a văzut atât în perioada de precampanie cât și în cele două săptămâni de campanie electorală că Președintele PNL Iași acționează lipsit de  scrupule pentru a-și atige visul de a deveni șeful CJ Iași. În goana după voturi, Costel Alexe a apelat la primarul care făcea sex cu minore chiar în sediul Primăriei pentru a-și asigura susținerea ieșenilor din comuna Mogoșești Siret. Deși oficial exclus din PNL, primarul Damian Butnariu face tandem cu Costel Alexe în aceste alegeri locale. Butnariu candidează independent pentru funcția de primar, iar Costel Alexe nu a nominalizat niciun candidat din partea liberalilor pentru Primăria acestei comune. Este o situație win-win: PNL îi netezește calea primarului amator de sex cu minore spre un nou mandat, iar Butnariu adună voturi în coșul lui Costel Alexe pentru Consiliul Județean. Primarul Damian Butnariu face campanie cot la cot cu liberalii din comună ca și cum nu ar fi părăsit niciodată partidul. Nici măcar nu se sinchisesc să mimeze așa-zisul divorț din cauza imoralității primarului.

Afișele lui Costel Alexe și Damian Butnariu sunt lipite unul lângă altul pe gardurile caselor din comuna Mogoșești Siret de către membrii PNL din comună. Alexe și Butnariu folosesc aceeași echipă de campanie. Ba mai mult, la crâșma primarului sunt lipite pe geamuri afișele lui Alexe, semn că Damian Butnariu face oficial campanie pentru președintele PNL Iași.  Primarul Damian Butnariu folosește materiale de campanie identice cu cele ale PNL: aceeași machetare, aceleași culori și aceleași fonturi personalizate. Ba chiar sunt făcute de aceeași firmă cu care lucrează PNL, Adi Center SRL.

Sex cu două minore în sediul Primăriei

În luna ianuarie a acestui an, Butnariu a fost exclus din rândul liberalilor după ce Ziarul de Iași a dezvăluit că numele său a apărut într-un dosar de trafic de persoane: edilul făcuse sex, în sediul Primăriei, cu două minore traficate de un proxenet. Concret, audiat de judecători în timpul procesului, edilul a recunoscut că a întreținut „raporturi sexuale normale şi orale“, în sediul Primăriei, cu două fete de 17 ani, victime ale unei reţele de trafic de minori din zona Paşcani. ”Una dintre ele fusese răpită de la şcoală chiar cu câteva ore înainte de a fi vândută primarului. Ulterior incidentului, a încercat să se sinucidă”, a scris Ziarul de Iași. Butnariu a plătit proxenetului 100 de lei.

La acel moment, președintele PNL, Ludovic Orban, declara că ”nu o să mai candideze el, o să avem alt candidat.” Acum, întrebat de reporterii G4Media despre situația de la Mogoșești-Siret, Orban a răspuns: ”Nu am idee”. Reprezentanții a patru filiale de partide din localitate au declarat, pentru G4Media, că Butnariu este susținut de PNL. Liderul Organizației Județene Iași a liberalilor, Costel Alexe, nu a dat vreo explicație pentru faptul că PNL nu are un candidat propriu în comună.

Coincidențe despre un blat imoral

G4Media a identificat mai multe ”coincidențe” care conduc spre ideea unui blat imoral cu susținere reciprocă între Butnariu și Costel Alexe.

1. Bannerele lui Butnariu sunt identice cu cele ale PNL.”Nu avem calitatea să impunem unui competitor electoral ce culori, font sau mesaje să folosească”, a declarat Costel Alexe, șeful Organizației Județene Iași a PNL. Ceea ce nu spune Alexe este faptul că fonturile și modul de machetare folosite pentru mesajele de pe materialele electorale sunt personalizate și sunt proprietatea PNL. Ele sunt unitare la nivel national, iar Butnariu nu putea avea acces la ele decât dacă i-au fost furnizate de liberali.

2. Patru reprezentanți ai unor partide din comună susțin că de fapt între PNL și Butnariu nu s-a produs nicio ruptură. Radu Pârlea, candidatul PMP la Primărie: ”E clar un troc pentru voturi în care el ia Primăria, iar voturile lui trebuie să meargă la candidatul PNL la Consiliul Județean.” ”PNL nu poate renunța la el pentru că a băgat bani mulți la PNL”, a declarat Vasile Alexa, candidatul Pro România.

3. Mogoșești-Siret este singura localitate din județ unde PNL nu are candidat desemnat din rândurile membrilor. Alexe nu a oferit o explicație pentru acest lucru, așa cum nu a răspuns clar nici la întrebarea dacă Butnariu este susținut de PNL. Candidatul Pro România, Vasile Alexa, susține că Butnariu ”a făcut personal listele de consilieri de la PNL”. Pe locul 2 pe lista de la PNL este cumătra lui Butnariu, Sorinela Brumă.

Candidații penali

Fals intelectual, instigare la fals intelectual, purtare abuzivă, trafic de influență, ultraj, abuz în serviciu, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului – sunt infracțiunile pentru care au fost trimiși în judecată, în anii din urmă, mai mulți candidați ai PNL Iași. Trei au fost condamnați definitiv (iar unul dintre aceștia este trimis în judecată în alt dosar), un altul are dosarul pe rolul primei instanțe, iar ultimul a primit condamnarea pe fond, dosarul fiind în apel. Candidatul la Primăria Municipiului Iași are calitatea de inculpat într-un dosar penal, dar după cum se vede aceste aspecte nu mai sunt un impediment de moralitate pentru PNL.

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, are calitatea de inculpat, fiind pus sub acuzare în timpul investigaţiei de la DNA Iaşi în așa-zisul ”Dosar Skoda”. Procurorii anticorupţie au declinat ulterior dosarul către Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi. În ”Dosarul Skoda” sunt cercetate opt persoane în calitate de inculpați și trei persoane în calitate de suspecți, infracțiunile vizate fiind de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals.

 

Cătălin Mărtinuș a fost condamnat, pe data de 15 iulie, la Tribunalul Iasi, intr-un dosar de frauda cu fonduri europene. Mărtinuș a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție împreună cu complicii săi sub acuzația comiterii mai multor infrcțiuni de fals și uz de fals în scopul obţinerii pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene cu titlul de subvenţie.

Elena Curcudel, actual primar al comunei Mironeasa. Trimisă în judecată de Direcția Națională Anticorupție în 2014, în calitate de primar al localității, tot sub acuzația de fraudare a unui proiect finanțat din fonduri ale Uniunii Europene (prejudiciu 1,8 milioane lei), ea a fost condamnată definitiv, în iunie 2018, la 1 an și 4 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei. Infracțiunile săvârșite: instigare la fals intelectual și fals intelectual.

Ciprian Aiojoaei, candidat la Primăria Oțeleni. A mai fost primar al comunei, calitate în care a fost trimis în judecată, în 2015, pentru purtare abuzivă. Pe 8 aprilie 2014, l-a înjurat pe tehnicianul agricol al unei firme, în fața Primăriei, iar după câteva zile, în timpul unei şedinţe de Consiliu Local, i-a spus unui consilier PSD „parvenit, prost, om de doi lei și lipsit de scrupule“. A fost condamnat definitiv, în 2016, la 3 luni de închisoare cu suspendare și, drept urmare, a fost revocat din funcția de primar de Prefect.

Dan Niță, primar Miroslava și candidat pentru un nou mandat. Este și secretarul general al Organizației Județene a PNL. În iunie 2020 a fost condamnat de Judecătoria Vaslui la 2 ani de închisoare cu amânarea executării pentru că, pe 4 iunie 2017, a fost prins de polițiști la volan cu o alcoolemie de 1,85 la mie. Susținerea lui Niță vine în contradicție cu decizia președintelui PNL de a-l demite din funcție pe șeful Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Victor Picu, deoarece a fost prins băut la volan, la începutul lunii august, cu o alcoolemie de 0,46% în aerul expirat.

Ioan Murărescu, candidat la Primăria Ruginoasa. Condamnat defintiv (prin  neapelare) în decembrie 2019, de Judecătoria Pașcani, la 9 luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj. În mai 2018, în calitate de consilier local, a agresat polițiști în sediul Primăriei. ”Ce mă legitimezi tu pe mine, măi țigane? Nu-ți dau buletinul niciodată, te omor și te dezbrac de haine!”, i-a spus unuia dintre politiști, iar apoi s-a repezit spre un coleg al acestuia amenințând că îl omoară. În ianuarie 2020 a fost trimis din nou în judecată, pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că în 2015, ca viceprimar, a diminuat abuziv salariile unor angajați din instituție.(sursa: https://www.g4media.ro/cinci-candidati-liberali-la-primarii-din-iasi-au-condamnari-trei-au-primit-pedepse-definitive-cu-suspendare-iar-un-altul-in-prima-instanta-un-candidat-este-trimis-in-judecata-pentru-spaga-in-bilet.html)

Rareș NEAMȚU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here