Afacerist ieșean, spaima pădurilor în timpul liber

Un om de afaceri din Iași, care mai avea și „obiceiul“ de a face braconaj pe dealurile din Valea Lupului s-a trezit pe cap cu poliţiştii de la Serviciul Arme şi Explozibili din cadrul IPJ. Ioan Pricop şi fratele său sunt cercetaţi penal după ce poliţiştii au găsit în casele acestora zeci de kilograme de carne de mistreţ şi căprioară, piei de animale, cât şi o căprioară vie. Animalul viu era ţinut într-o anexă, urmând probabil să fie sacrificat de Sărbători.

„La data de 12 aprilie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozibili şi Sub­stan­ţe Periculoase din cadrul IPJ Iaşi, sub coordonarea pro­curorului de caz din cadrul Par­chetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, cu sprijinul luptătorilor SAS, au fost efectuate două percheziţii în comuna Valea Lupu­lui, la locuinţele unor persoane bănuite de braconaj ci­ne­getic.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate trei arme letale sus­ceptibile a fi folosite la săvârşirea de infracţiuni, 40 de car­tuşe, 35 de kilograme de vânat, două trofee de animale, bunuri pentru care nu au fost prezentate documente legale de provenienţă. Au mai fost găsite şapte piei de căprioară şi mistreţ, obiecte pirotehnice interzise, cât şi 380 de ţigarete susceptibile a proveni din contrabandă. Cercetările continuă pentru stabili­rea întregii situaţii de fapt“, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IJP Iași.

În privinţa căprioarei vii, aceasta a fost dată spre îngrijire Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor din Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here