Aeroportul, bulgarul și tupeiștenii

 

Ca la noi, la nimenea … Comediile cu proști sînt nimica toată, comparativ cu farsa absolut jenantă în care personaj principal e ghiolbanul politruc pesedist Cătălin Bulgariu, ajuns acum vreo doi ani, prin voia partidului și prostia ieșenilor, director al aeroportului din sărmanul nostru tîrg.

În primul act al comediei aeroportuare a apărut știrea că directorul politruc Bulgariu a demisionat din bănoasa funcție. Știrea, care i-a bucurat pe mulți actuali sau foști angajați ai gării de avioane, a fost însoțită și de o fotografie cu demisia în cauză, scrisă chiar de mînuța apucătoare a directorului pesedist.

Pauză de covrigi, răsărită prăjită și bere.

În actul al doilea, după ridicarea cortinei, ce să vezi …? Lovitură de teatru și pălitură de osîndă ! Șecspir, Caragiale și Nicu Volovăț, nu alta … Împricinatul, adică ‘mnealui, dl director Vulgaru, zice că el, dă faptulea, nu și-a datără nici o.demisiune, căci fi’n’că hîrtia aia, semnată dă iel și înregistrată oficial,  nu e valabelă deloc. Da’ deloc-deloc. Că fi’n’că la depunerea ei, a hîrtiei, nu s-a’ respectatără niște formalități aptsolut oblegatorii.

Mda, posibil : ori portarul s-a mișcat de pe linia porții, în momentu’ loviturii de la 13 metri, ori a intrat vreun jucător în careu … Clar, deci, nu se pune, se repetă meciul, da’ în nocturnă. De Chopin, cu nea Costică Șerban, penelistu’ brazilian de tundră, la pian-dă-p’ept solo.

Acu’, e clar demult că alde ăștia din PSD Iași nu mor de grija aeroportului , că ei au gîndul mai mult la meciurile lor interne, cu șuturi pe sub masă. La fel de clară e și vorba aia populară, care zice că bulgarii, cînd zic ” Da „, dau din cap invers ca noi, a ” Nu „. Și vițăvercea.

Așa că soluția e simplă : după ce demisia lu’ Vulgaru e valabilă, adică are panglică maro și trei trandafirași roz în colțul foii, se poate trece la noua formulă de desemnare a directorului gării auto – cu zarul, ca la barbut. Care dă zar mai mare, ăla e.

Pe cît punem pariu că iese unu’ mai bun ca pesedache ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here