ADMITERE FACULTATE 2013. Notele obţinute în timpul liceului, CRITERIU DE ADMITERE

ADMITERE FACULTATE 2013. Atenţie, elevi! Notele din liceu vor cântări mult la admiterea în facultate. Potrivit Ministerului Educaţiei, universităţile vor putea lua în considerare în organizarea sesiunilor de admitere de anul acesta şi notele obţinute de candidaţi în timpul liceului.

Notele din liceu vor putea fi luate din nou în considerare pentru admiterea în facultate. Decizia aparţine Ministerului Educaţiei şi a fost publicată în Monitorul Oficial.

Prevederea face parte din ordinul privind organizarea admiterii la facultate pentru anul universitar 2013-2014, care a fost publicat în 18 aprilie în Monitorul Oficial. Potrivit noului ordin, „la calculul mediei generale de admitere la studii universitare de licenţă şi de master pot fi luate în considerare notele de la probele de bacalaureat, media de la bacalaureat, licenta şi/sau notele din anii de studii, dupa caz, conform propriei metodologii” (Art. 12 – (3) Astfel, pe lângă notele şi media de la bacalaureat, la admiterea la facultate se vor lua în considerare şi notele din obţinute în timpul liceului. 

Cătălin Baba a interzis anul trecut acest criteriu

Fostul ministru al Educaţiei, Cătălin Baba interzisese ca mediile din liceu să fie considerate criterii de admitere. Folosirea mediilor din timpul anilor de studiu în liceu drept criteriu de admitere în facultate în anul universitar 2012-2013 este interzisă„, declara ministrul Educaţiei, Cătălin Baba.

DEZBATERE: Notele din liceu NU contează la admiterea la facultate! Ce părere ai?

Încurajăm reintroducerea unor probe scrise sau orale la admitere în universitate. De asemenea, întrucât a existat un bacalaureat riguros, iar în acest an dorim unul la fel, universităţile se pot baza pe notele de la acest examen. Ordinul interzice folosirea mediilor din timpul anilor de studiu drept criteriu de admitere, pentru că există diferenţe mari de notare de la un liceu la altul. De exemplu, un 10 la un anumit liceu poate însemna doar 8 la altul„, a spus ministrul Educaţiei.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here