Adevărul despre săpunurile solide. Conţin sau nu germeni?

Este sau nu săpunul solid acoperit de microbi? Răspunsul este oferit de Elaine L. Larson, profesor în epidemiologie la Columbia University.

Germenii pot trăi pe săpunul solid, însă nu sunt şanse prea mari să te îmbolnăvească sau să cauzeze o infecţie a pielii. Doar persoanele cu un sistem imunitar precar ar trebui să fie mai precaute şi să apeleze la săpunul lichid. Dacă eşti sănătos, organismul tău nu va avea nicio problemă să neutralizeze microbii.

Bacteriile trăiesc „fericite” în săpunurile solide, însă făcând anumite lucruri simple (pe care probabil le şi faci) nu vei avea de ce să-ţi faci griji din pricina acestor musafiri nepoftiţi. Lasă sapul sub un jet de apă înainte de a-l folosi astfel încât lichidul să îndepărteze germenii. Iar între două folosiri, tine săpunul undeva unde să stea uscat. În acest fel, săpunul nu va deveni un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

Nu trebuie să-ţi faci griji în privinţa faptului că împarţi săpunul cu alţi membri ai familiei de vreme ce vei împărţi, oricum, şi microorganismele. Dacă într-o toaletă publică există un săpun solid (de obicei nu este cazul) săpuneşte-te după care lasa mâinile circa 30 de secunde sub un jet de apă, atât pe palme cât şi dosul mâinilor. Dacă procedezi astfel, bacteriile aflate pe săpun vor fi măturate de apă.

 

 

 

Sursa: sfatulparintilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here