Achim Irimescu mai aruncă o BOMBĂ: „În ultimii cinci ani, din România, cu camionul, s-au dus în Elveţia 35 de miliarde de euro”

Încă o declaraţie uimitoare a ministrului Agriculturii, Achim Irimescu. Oficialul susţine că, în ultimii cinci ani, averi de 35 de miliarde de euro au fost trimise în Elveţia cu camionul. Afirmaţia a fost făcută în contextul unei discuţii despre corupţia din România. Achim Irimescu nu precizează sursa din care a aflat informaţia.

 

Ministrul Agriculturii declară că România nu este singura ţară din Europa măcinată de corupţie, dar, susţine el, cei din Vest îşi reivestesc în propriile ţări banii obţinuţi din contracte cu statul. La noi, spune ministrul, averile se trimit rapid afară.

 

„S-au scos în ultimii 5 ani de guvernare, de pe vremea lui Băsescu, – că aşa era atunci, nu că ar fi alţii mai procopsiţi ca alţii. Nu! Toţi sunt români, toate partidele, să fim clari. S-au scos 35 de miliarde din România, îmi spuneau băieţii, confidenţial; din România, cu camionul, s-au dus în Elveţia. 35 de miliarde de euro”, a declarat ministrul Agriculturii într-un interviu pentru Ziarul Financiar.

 

Declaraţia a stârnit rapid reacţii. Un predecesor al său crede că, dacă are astfel de informaţii, Achim Irimescu ar trebui să facă mai mult decât o declaraţie publică.

 

„Domnul ministru cred că a glumit, aruncând aceste cifre pe piaţă, pentru că nu este posibil ca cineva să fure din bugetul de stat şapte miliarde pe an, timp de cinci ani, fără să intrăm într-o criză profundă. Dacă domnul ministru are elemente, ar trebui să depună aceste documente la DNA”, spune Stelian Fuia, ministru al Agriculturii în Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu.

 

În acelaşi interviu, Achim Irimescu mai spune că el nu ia ciubuc, iar acesta e motivul pentru care deranjează.

„Eu am venit pentru că sunt omul care nu ia ciubuc şi nu dă ciubuc, şi asta deranjează.

Reporter: Dar predecesorul dumneavoastră lua ciubuc?

Eu mă abţin. Mai bine săpaţi dumneavoastră. Ei, la partid, au nevoie de bani. Şi eu îi spuneam lui Daniel (Daniel Constantin, fostul ministru al agriculturii – n.red.): Eu înţeleg că voi aveţi nevoie să faceţi bani la partid, dar e cale foarte simplă de a face bani. Cum? În Ministerul Agriculturii sunt licitaţii. Nimeni în lumea asta nu te opreşte să faci ce i-am spus eu lui”, a afirmat ministrul Agriculturii.

 

„Este o declaraţie care denotă o percepție aberantă a realității, rezultată dintr-o cultură și pregătire profesională precare, precum și din iresponsabilitate, denigrând imaginea României. (…) Dacă va continua cu astfel de lucruri, vom discuta în instanță”, a precizat Daniel Constantin, ministru al Agriculturii în Guvernul Ponta.

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here