A murit istoricul şi profesorul Gheorghe Buzatu

Unul dintre cei mai cunoscuţi profesori şi istorici din Iaşi şi din ţară, Gheorghe Buzatu, s-a stins din viaţă astăzi, în jurul orelor amiezii, în urma unui stop cardio-respirator.

Gheorghe Buzatu s-a născut la 6 iunie 1939 şi a făcut studiile elementare şi medii la Liceul „Regele Ferdinand” din oraşul Râmnicu Sărat. Între 1956 şi 1961, a urmat cursurile Facultăţii de Istorie la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iaşi, unde a obţinut şi doctoratul în istorie, în anul 1971.

Între anii 1961 şi 1992, a lucrat ca cercetător ştiinţific la Institutul de Istorie şi Arheologie „A.D.Xenopol” al filialei Iaşi a Academiei Române, iar între 1992 şi 1997, ca cercetător ştiinţific principal I al „Centrului de Istorie şi Civilizaţie Europeană” la Filiala ieşeană a Academiei Române. Profesor universitar de „Istorie Contemporană şi Relaţii Internaţionale”, la Universitatea din Craiova (începand cu anul 1997), iar, până astăzi, profesor consultant la Universitatea „Ovidius” din Constanţa.

Cunoscutul istoric Gheorghe Buzatu a îndeplinit, printre altele, şi funcţiile de secretar ştiinţific al Institutului „A. D. Xenopol” din Iaşi (1975-1990), precum şi pe cea de director al Centrului de Istorie şi Civilizaţie Europeană al Filialei Iaşi a Academiei Române (din 1992).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here