A jucat la păcănele pe banii Primăriei Bârnova

Un caz interesant aflat pe rol la Curtea de Apel Iaşi a fost reluat ieri. Este vorba despre un proces în care fostul contabil al Primăriei Bârnova este judecat pentru delapidare. În primă instanţă, Dorel Rotaru, în vârstă de 34 de ani, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, însă a contestat de­cizia…

În calitate de angajat al Primăriei Bârnova încă din 2007, ca agent fiscal, iar din 2012, cu atribuiţii de casier, Rotaru a avut pe mână sume mari, pe care nu le-a predate, ci le-a dus direct la păcănele. Inspectorul contabil al primăriei s-a… prins că nu este în regulă ceva, și i-a cerut lui Rotaru să îi predea mai multe chitanţiere, însă acesta a refuzat. Din acest motiv, conducerea Primăriei Bârnova i-a aplicat funcţionarului un avertisment scris şi i-a solicitat de urgenţă să predea documentele solicitate.

„Deoarece inculpatul Rotaru Dorel Bogdanel nu s-a conformat solicitării de a preda documentele, la nivelul Primăriei Bârnova s-a efectuat o anchetă internă, având sco­pul de a verifica activitatea inculpatului“, au precizat procurorii ieşeni.

În urma anche­tei interne s-a constatat lipsa mai multor sume de bani, un expert contabil calculând, ulterior, prejudiciul și ajungând la suma de 400.812 lei…

„Inculpatul Rotaru Dorel Bogdănel a recunoscut comiterea faptei, precizând că, fiind un împătimit al jocurilor de noroc, şi-a însuşit din gestiune, în mod repetat, diferite sume de bani, nemenţionând în borderouri unele chitanţiere prin care încasa banii şi depunând la Trezoreria Iaşi doar o parte din bani. În ceea ce priveşte cuantumul prejudiciului, inculpatul îl estimează la aproximativ 200.000 de lei, arătând că regretă fapta comisă şi obligându-se să depună toate eforturile pentru a achita suma de bani pe care şi-a însuşit-o din gestiune“, au mai precizat procu­rorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here