Adrian Corduneanu și-a construit vila ilegal. Domeniul interlopului se întinde pe terenul Primăriei

Casa cu care Adrian Corduneanu s-a lăudat pe rețele de socializare a fost construită fără autorizație de construire @ Poliția Locală l-a mângâiat pe creștet cu o amendă de doar 1.000 lei, deși interlopul ieșean și-a extins domeniul cu foișoare și terase pe un teren aflat în proprietatea Primăriei Iași @ În acte, „Beleaua” deține un bordei de 48 mp, însă în realitate acesta a ridicat un palat pe două niveluri @ Actele au fost parafate de către Răzvan Costin, notarul din dosarul înșelăciunilor imobiliare instrumentat de DIICOT Iași

Adrian „Beleaua” Corduneanu sfidează o țară întreagă cu vila construită ilegal în cartierul Moara de Vânt. Acesta a postat pe rețele de socializare zeci de poze și clipuri video în care se laudă cu casa pe care a ridicat-o pe un teren de doar 200 mp pe care l-a achiziționat în decembrie anul trecut pe numele copiilor săi, minori. Imaginile au fost preluate de publicațiile locale și centrale și chiar de către posturile de televiziune care au relatat pe larg despre luxul în care se lăfăie interlopul ieșean.

Acesta a ridicat ilegal o vilă pe două niveluri cu o suprafață utilă de peste 300 mp. În curte a amenajat mai multe anexe, foișoare și terase închise. Însă pentru niciuna dintre aceste clădiri, Adrian Corduneanu nu deținea autorizație de construire.

Poliția Locală l-a dojenit cu o amendă ridicol de mică

La scurt timp după ce, „Beleaua” și-a ridicat impozanta vilă de pe strada Marta, Poliția Locală a efectuat un control, dar urmările au fost extrem de blânde.

Agenții de la Serviciul Control Urbanism din cadrul Poliției Locale au aplicat sancțiunea minimă de doar 1.000 lei, dispunând în același timp o perioadă de grație foarte generoasă pentru intrarea în legalitate.

Sancțiuni mult mai drastice au fost aplicate de către Poliția Locală în cazul unor persoane care și-au închis balconul fără autorizație de construire sau care pur și simplu și-au împrejmuit proprietatea cu un gard.

Însă, procesul – verbal de control nu a vizat construcțiile ridicate de către interlopul ieșean pe terenul din spatele casei, proprietate a Primăriei Iași. Această suprafață de aproximativ 200 mp era stăpânită de către fostul proprietar în baza unui contract de folosință, care nu a mai fost însă prelungit pe numele familiei Corduneanu.

Notarul din dosarul DIICOT a parafat actele

Conform extrasului de carte funciară, document care atestă dreptul de proprietate și regimul juridic al oricărui imobil, terenul este intabulat pe numele celor trei copii minori ai lui Adrian Corduneanu. De asemenea, soacra acestuia deține un drept temporar de uzufruct.

În acte, terenul pe care a fost ridicată vila lui Adrian Corduneanu măsoară doar 200 mp, fără a se face vreo referire la suprafața din spatele casei, proprietate a Primăriei Iași.

În plus, singura clădire intabulată este vechea casă, un bordei de doar 48 de mp, în care locuia fostul proprietar.

Toate documentele au fost parafate de către Răzvan Costin, notarul pus sub acuzare în dosarul înșelăciunilor imobiliare cu un prejudiciu calculat de către DIICOT Iași la peste 2,5 milioane euro.

„Suspectul s-a deplasat personal la domiciliul persoanelor vătămate și a autentificat acte, fără a consemna aceste aspecte în încheierea de autentificare, nu a respectat dispozițiile privind procedura succesorală notarială, prin aceea că a finalizat procedura în cursul aceleiaşi zile în care a fost înregistrată cererea, consemnând că nu sunt alți moștenitori, în afara unei persoane, cu toate că acestea erau prezente, chiar în biroul său, a autentificat declarații notariale, deși cunoștea faptul că acestea conțin afirmații neadevărate”, se arată într-un comunicat al DIICOT Iași.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here