Celebra cremă de ciocolată Nutella, produsă de compania Ferrero, a fost scoasă din supermarket-urile din Italia în urma unor descoperiri recente, cum că anumite substanţe din compoziţia uleiul de palmier folosit în fabricarea cremei de ciocolată ar putea fi cancerigene, scrie zf.ro.
În mai, Autoritatea Europeană a Standardelor Alimentare a avetizat că substanţele găsite în uleiul de palmier sunt cancerigene. Insitutuţia a avertizat că şi un consum moderat al substanţelor respective reprezentă un risc pentru copii, iar din cauza lipsei unor date definitive, niciun nivel nu poate fi considerat sigur.
Uleiul de palmier se găseşte în sute de alimente ale unor brand-uri foarte folosite, inclusiv ciocolata Cadbury şi chiar Ben & Jerry, dar Nutella nu s-a confruntat până în prezent cu reacţiile negative din partea consumatorilor.
Ca răspuns, Ferrero a lansat o campanie în încercare de a-şi linişti clienţii că produsele sale sunt sigure.