Stelică Boboc, neo-securistul avocăţit, e chinuit de muza poeziei

Cu ceva ani în urmă, în gazeta din care se trage actuala ” Bună Ziua Iaşi „, cititorii puteau afla, cu lux de amănunte, despre nişte chestii dubioase în care era implicat un anume Stelică Boboc, ofiţer ieşean al unui serviciu secret de informaţii care, printre altele, se ocupa şi de judecători, procurori şi alţi făcători de cică-justiţie. După ce citeai articolele cu pricina, mai că-ţi venea să crezi că numitul Stelică e un boboc maroniu din cîrdul urmaşilor bahluiezi ai liniei genealogice fondate de gîscanul stalinist Beria.

Doar că, după ce bobocul bătrîn & neo-securist a dat la pace cu gazeta în cauză, situaţiunea a devenit brusc, din maro, roz-bombon. Iar odiosul neo-securist Boboc s-a transformat, peste noapte, în respectabilul avocat Boboc, adică un personaj demn de reclamă implicită în gazeta cu pricina.

Iar pentru ca-comedia să fie totală, ” BZI ” a publicat recent, cu o prezentare ditirambică & mega-penibilă, o producţiune poetică de rîsul curcilor, comisă de delicatul avocat & ex-neo-securist Boboc – ” Pata de cerneală „. Doar neo-securiştii avocăţiţi e şi ei oameni sensibiloşi, ce credeaţi, că se ocupă, eventual, doar cu poze compromiţătoare ale unor şefe de curţi de apel ?

Profund impresionat de lirismul delicat a’ lu’ dom’ avocat ex-securist Boboc, colectivul de redacţie al paginii îi dedică versurile următoare  :

 

Eşti Stelică între stele,

Ca Mandela-ntre zăbrele,

Eşti o o pată maronie,

Slobozită pe hîrtie.

Eminescu e copil

Cînd tragi tu cîte un tril.

Eşti ca un boboc de floare,

Galbenă, da’ nu zic care.

Nu-i legată de boboc,

Ci de-un patruped bondoc,

I se zice, în grădină,

Flatulenţa cea suină.

Zi-le, boboace, cu foc,

Pînă face fesa ” poc „.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here