Primăria a concesionat terenul de lângă SRI unei firme care nu are bani să plătească facturile la apă

TVI Construct a concesionat de la Primăria Iași 400 mp lângă sediul SRI, dar este executată silit de Apavital pentru neplata facturilor @ Firma patronată de Vasile Terciu ar trebui să amenajeze o parcare subterană pe terenul din centru @ TVI Construct nu a reușit să achite facturi de 10.000 lei către furnizorul de apă, iar anul trecut a fost nevoită să vândă cele trei stații de betoane din Iași, Tomești și Dumești, din cauza unor datorii de peste 2 milioane de euro față de compania Holcim

Noi probleme financiare pentru unul dintre cei mai cunoscuți constructori din Iași. După ce la finalul anului 2019 a fost nevoit să-și vândă cele trei stații de betoane din Iași, Tomești și Dumești, din cauza unor datorii de peste 2 milioane de euro față de compania Holcim, omul de afaceri Vasile Terciu este acum hingherit de executorii judecătorești. Noua datorie, care îl bântuie pe Terciu, pune la îndoială credibilitatea și solvabilitatea companiei TVI Construct. După vânzarea activelor, firma lui Terciu nu a reușit să-și revină din punct de vedere financiar, ajungând să înregistreze debite restante, cu o vechime de peste 8 luni de zile, către unul dintre furnizorii de utilități. Documentele intrate în posesia reporterilor 7 IAȘI arată că Vasile Terciu nu a reușit să-și achite facturile de apă emise de compania Apavital, deși valoarea lunară a acestora a fost cuprinsă între 400 lei și 3.100 lei. Din aprilie și până în noiembrie 2020 compania lui Terciu a adunat nouă facturi restante la Apavital a căror valoare totală depășește cu puțin suma de 10.000 de lei. Suma este una ridicolă raportat la cifra de afaceri a companiei TVI și ridică mari semne de îndoială în privința capacității de plată a societății, în condițiile în care Vasile Terciu nu reușește de mai bine de opt luni de zile să achite niște facturi a căror valoare individuală se ridică ca câteva sute de euro. Situația actuală aruncă în incertitudine capacitatea TVI Construct de a duce la bun sfârșit proiectul de realizare a parcării subterane din spatele SRI Iași, pe terenul concesionat de la Primăria Iași, investiție cifrată la câteva milioane de euro.

Apavital: plătiți-vă apa!

Pe 29 septembrie APAVITAL a notificat TVI Construct în privința debitului restant și a pus în vedere societății lui Vasile Terciu să achite în termen de 5 zile cele nouă facturi care fac obiectul dosarului de executare silită.

”Vă invităm ca în termen de 5 zile de la primirea prezentei notificări să procedați la îndeplinirea obligațiilor ce vă revin, respectiv achitarea debitului mai sus menționat față de societatea noastră. În cazul în care nu veți da curs notificării noastre, vom fi nevoiți să ne adresăm instanțelor judecătorești pentru recuperarea debitului, urmând să vă revină obligația suportării tuturor cheltuielilor suplimentare (cheltuieli de judecată și de executare, dobânzi legale și penalități, cheltuieli aferente sistării/reluarii furnizării serviciului).” – se arată în adresa transmisă către

Ultima soluție, executarea silită

TVI Construct. În lipsa unui răspuns oficial și în lipsa plății restanțelor din partea TVI, Apavital a demarat procedurile de executare silită.

 

Pe 10 noiembrie 2020, furnizorul de apă Apavital se adresa executorului judecătoresc Toma Dumitru Paul în vederea recuperării unor sume de bani de la compania TVI Construct SRL. O zi mai târziu, executorul judecătoresc solicită Judecătoriei Iași admiterea cererii de încuviințare a executării silite în toate formele împotriva societății patronate de Vasile Terciu.

”Prin cererea de executare silită formulată în data de 10.11.2020, creditoarea SC APAVITAL SA a solicitat înregistrarea cererii de executare silită și deschiderea dosarului de executare împotriva debitoarei TVI CONSTRUCT SRL, urmând ca după îndeplinirea formalităților necesare să se procedeze la executarea silită a acestuia. În motivarea cererii, creditoarea a arătat că TVI Construct nu și-a executat de bunăvoie obligația de plată a sumei totale de 10.357,39 lei reprezentând contravaloarea a nouă facturi emise în perioada 08.04.2020-12.10.2020” – menționează executorul în cererea de încuviințare a executării silite.

Pe 26 noiembrie judecătorii au admis cererea de executare silită împotriva TVI Construct pentru suma de 10.357,39 lei reprezentând debit principal, la care se adaugă 180 lei taxa de timbru și celelalte cheltuieli ocazionate de procedura de executare silită.

Rareș Neamțu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here