Marian Godină explodează din concediu paternal: Sunt ofticat că nu am fost chemat la Cotroceni!

Ceremonia de învestire a președintelui Nicușor Dan, desfășurată la Palatul Cotroceni, a stârnit nemulțumire în rândul unor susținători vocali ai noului șef al statului. Printre cei care au lipsit de pe lista invitaților se numără polițistul Marian Godină și activista civică Angi Șerban. Ambii au exprimat public frustrarea față de faptul că sprijinul acordat în campanie nu a fost urmat de o recunoaștere simbolică.

Marian Godină: „M-am ales cu reclamații, alții au ciocnit șampanie”

Polițistul brașovean Marian Godină, cunoscut pentru activitatea sa în trupele speciale și pentru implicarea civică, a transmis pe Facebook că nu a fost invitat la ceremonia de învestire a președintelui Nicușor Dan, deși i-a susținut activ candidatura.

„Nu am fost invitat de nimeni. Nici nu mă așteptam, dar a devenit frustrant să văd Facebook-ul plin de poze de la Cotroceni”, a scris Godină.

El a acuzat echipa de campanie a lui Nicușor Dan că i-a folosit mesajele de susținere fără consimțământ, proiectându-le pe ecrane la mitinguri și în videoclipuri oficiale. În schimb, spune că s-a ales cu plângeri disciplinare la locul de muncă.

„Un fel de: la plăcinte înainte, la război înapoi”, a concluzionat Godină, vizibil dezamăgit de atitudinea noii administrații.

Angi Șerban: „Activismul grassroots nu încap pe lista de invitați”

Activista civică Angi Șerban, cofondatoare a platformei „Corupția ucide”, a reacționat la rândul său, criticând selecția invitaților și ignorarea celor care au fost prezenți constant în stradă.

„Nu am fost invitată nici pe persoană fizică, nici ca reprezentant al organizației. La astfel de evenimente sunt invitați doar activiștii de caviar, nu cei care dau la târnăcop”, a scris Șerban pe rețelele de socializare.

Ea acuză faptul că au fost preferați influenceri și persoane cu expunere mare în social media, în defavoarea celor care s-au implicat direct în mișcări civice și inițiative comunitare.

„Între unul cu 25.000 de urmăritori care organizează proteste și altul cu 300.000 care vinde produse, e clar care e considerat mai ‘util’ societății”, a adăugat ironic Angi Șerban.

Activismul real vs. imaginea politică

Postările celor doi reflectă o dezbatere mai amplă despre recunoașterea simbolică a activismului autentic în contrast cu promovarea selectivă din zona politică. În timp ce unii au fost prezenți în campanie fără a cere nimic în schimb, alții par să fi fost recompensați cu vizibilitate și acces la evenimente exclusive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here