26.3 C
Iași
joi, iunie 20, 2024

Baschet copii Iași: înscrieri la grupele de inițiere STOMART

Din rolul de părinte, ți-ai dori tot ce e mai bun pentru copilul tău: să aibă mereu energie, să crească sănătos, să își antreneze mintea în mod productiv. Poate că l-ai înscris deja la diferite activități extrașcolare, care l-au încântat mai mult sau mai puțin. Fiindcă la STOMART s-au deschis înscrierile pentru grupele de inițiere la baschet, ți-am pregătit un articol despre beneficiile acestui sport și câteva motive pentru care s-ar putea ca copilul tău să îndrăgească această activitate.

STOMART este un club de baschet din Iași cu peste 11 ani de experiență și rezultate remarcabile la nivel regional și național. Prin grupele de baschet pentru începători, ne dorim să îi ajutăm pe copiii cu vârste între 5 și 15 ani să descopere beneficiile mișcării și sportului într-un mod distractiv. Ne recomandă antrenorii prietenoși și locațiile accesibile ale sălilor din Nicolina și Calea Chișinăului. Activitățile sunt adaptate vârstei și rezistenței copiilor, iar antrenamentele tehnice sunt completate de o mulțime de activități care să le stârnească entuziasmul și energia.

Dacă ești interesat, poți vedea mai multe detalii aici sau să ne suni la 0768.800.351.

Sănătate pentru corp și pentru minte prin baschet

Baschetul este un sport dinamic, rapid, care implică mai multe tipuri de exerciții fizice, precum alergarea, săriturile, driblingul cu mingea, pasarea ei. El contribuie la întărirea musculaturii, dezvoltarea echilibrului și chiar creșterea în înălțime.

În plus, baschetul este mai mult decât o activitate fizică: presupune concentrare, respectarea regulilor, coordonare în echipă și nu numai. Copiii își antrenează abilitățile alături de alți tineri de vârsta lor, ceea ce îi ajută să creeze prietenii.

Sportul îi ajută pe copii nu doar pe moment – prin punerea în mișcare a organismului. Integrarea lui în rutină le va schimba total percepțiile asupra vieții și îi va determina să vadă lumea cu alți ochi. Sportul îl învață despre valori, despre curaj, despre încredere, despre capacitatea de a lua decizii favorabile atunci când situația impune asta.

Rezultatele sportivilor noștri, dar și studii realizate în domeniu, arată că practicarea baschetului – sau a unui sport de echipă – contribuie și la obținerea de rezultate mai bune la școală. Fiindcă copiii învață autodisciplina și importanța respectării unui program, ajung să acorde mai multă atenție și aspectelor ce țin de educație.

Grupe baschet copii Iași: locuri disponibile la STOMART

Dacă ți-ai dori ca copilul tău să practice un sport și crezi că baschetul i-ar plăcea, iată care sunt principalele detalii pe care trebuie să le știi:

Grupele sunt realizate pentru copii cu vârsta între 5 și 15 ani.

Copiii din grupele de inițiere sunt organizați în „echipe” pe categorii de vârstă. Înscrierile sunt deschise pentru fete și băieți născuți între anii 2007 și 2018, iar de regulă, diferența între copiii dintr-o grupă este de 1-2 ani.

Acest lucru ajută atât la adaptarea exercițiilor fizice și a antrenamentelor, cât și la crearea de prietenii mai rapide: copiii au vârste apropiate, experiențe asemănătoare și pasiuni comune.

Experiența nu este necesară, ci doar entuziasmul. 😁

În grupele de baschet de inițiere se poate înscrie orice copil, chiar dacă nu a avut oportunitatea de a se juca cu o minge de baschet până acum. Activitatea de la antrenamente este organizată pentru începători, așa că vom parcurge împreună regulile principale și tacticile de joc. Atât timp cât există dorință de învățare, de restul ne ocupăm noi!

Avem grupe în cadrul ambelor săli STOMART: Nicolina și Calea Chișinăului.

Activitatea STOMART este centralizată în cadrul celor două săli proprii: Sala STOMART 1 (Strada Mitropolit Varlaam nr. 54, în spatele pieței Nicolina) și Sala STOMART 2 (Calea Chișinăului nr. 132, în spatele Liceului Teoretic Waldorf Iaşi)

Accesul este facil pentru ambele săli, cu locuri de parcare disponibile și mijloace de transport în apropiere. În plus, programul este stabil pentru fiecare sală în parte, pentru ca tu să îți poți organiza timpul în mod eficient.

Avem grupe mixte dar și grupe speciale de fete.

În cazul grupelor de inițiere, majoritatea grupelor sunt mixte, adică sunt alcătuite din fete și băieți. Cu toate acestea, avem și grupe speciale pentru fetele cu vârsta între 9 și 14 ani (născute în perioada 2010 – 2015), pentru a le încuraja pe acestea să își antreneze abilitățile sportive. Observând că și alte fete de vârsta lor sunt pasionate de un sport, acestea vor deveni mai încântate de antrenamente și activitățile realizate împreună.

Am creat o grupă specială cu program de dimineață.

Unul dintre motivele pentru care copiii nu reușesc să participe la baschet este că au școală după-masă, așa că nu se încadrează în programele antrenamentelor. Din acest motiv, am creat o grupă cu program în prima parte a zilei, pentru a le oferi tuturor oportunitatea de a face sport. Începem ziua cu mișcare și o continuăm cu mai multă energie și atenție la școală.

Oferim condiții optime de antrenament.

Ambele săli STOMART oferă condiții optime de antrenament. Suprafața de joc este din parchet cu un grad ridicat de absorbție a șocurilor, mingile utilizate sunt din piele și aprobate FIBA, iar echipamentele și materialele utilizate sunt noi. În plus, sălile dispun de monitorizare video și curățenie permanentă.

Primele două antrenamente sunt gratuite.

Ne dorim ca fiecare copil care intră în echipele de inițiere STOMART să fie convins că își dorește acest lucru. De aceea, primele două antrenamente sunt antrenamente de cunoaștere, de acomodare, în urma căruia acesta se poate hotărî dacă este o experiență pe care ar vrea să o repete.

Dacă totul este pe placul celui mic (și al tău), semnăm contractul și începem activitatea împreună după cele două antrenamente.

Credem că e oportunitatea perfectă pentru copilul tău să învețe un sport nou și să descopere pasiunea pentru mișcare. Vrei să afli mai multe detalii? Contactează-ne la 0768.800.351 sau intră pe site-ul STOMART pentru informații despre activitatea noastră.