Categoria de demenţă care șochează cercetătorii – Ce se întâmplă cu copiii cu demenţă infantilă

„Copilărie” și „demență” sunt două cuvinte pe care ne-am dori să nu trebuiască să le folosim împreună. Dar, din păcate, numai în Australia, aproximativ 1.400 de copii și tineri trăiesc cu demență infantilă netratabilă în prezent, notează news.ro.

Ce este Demența Infantilă și Cum Ar Putea Ajuta Noile Cercetări?

În linii mari, demența infantilă este cauzată de oricare dintre cele peste 100 de tulburări genetice rare. Deși cauzele diferă de demența dobândită mai târziu în viață, natura progresivă a bolii este aceeași.

Jumătate dintre sugarii și copiii diagnosticați cu demență infantilă nu vor împlini zece ani, iar majoritatea vor muri înainte de a împlini 18 ani.

Cauzele și Simptomele Demenței Infantile

Majoritatea tipurilor de demență infantilă sunt cauzate de mutații genetice. Aceste erori duc la o serie de tulburări genetice rare, care, la rândul lor, provoacă demența infantilă.

Copiii afectați își pierd progresiv abilitățile dobândite anterior, precum vorbitul, mersul, învățarea, memoria și raționamentul. Aceasta duce și la schimbări semnificative de comportament, precum agresivitatea și hiperactivitatea. Mulți copii suferă de crize convulsive și pot avea afectată și vederea sau auzul.

Tratamente Disponibile și Necessitatea Cercetării

Tratamentele actuale sunt limitate și disponibile doar în anumite părți ale lumii. Printre acestea se numără terapia genică, terapia celulară modificată genetic și terapia de înlocuire a proteinelor sau enzimelor.

Cu toate acestea, cercetările în domeniul demenței infantile sunt încă insuficiente. Dr. Kristina Elvidge, director de cercetare la Inițiativa privind demența infantilă din Australia, subliniază necesitatea unor eforturi susținute pentru a îmbunătăți viața copiilor afectați.

Importanța Finanțării Cercetării

Deși ratele de deces ale copiilor bolnavi de cancer au scăzut semnificativ datorită cercetării, demența infantilă nu a beneficiat de aceeași atenție și finanțare. În ultimele decenii, finanțarea pentru demența infantilă a fost semnificativ mai mică decât cea pentru cancerul la copii, deși aceste două afecțiuni cauzează un număr similar de decese în fiecare an.

Succesul înregistrat în tratarea altor afecțiuni la copii demonstrează că finanțarea adecvată a cercetării poate duce la îmbunătățirea rezultatelor pentru pacienți. Noi fonduri pentru cercetarea demenței infantile ar putea aduce speranță pentru sutele de copii afectați și familiile lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here